image/svg+xml

Hercules Trophy: 5 Tips voor de ultieme teamsong

By:

Je bedrijf neemt deel aan Hercules Trophy . En als geboren winnaar bereid je je liever voor, nietwaar. En dat begint met een krachtige teamslogan, teamsong, teamnaam en foto. Die laad je op in je teampagina op de website. En neen, je hoeft zelf geen song te bedenken of te zingen. Een YouTube link van je favoriete popsong is meer dan voldoende!

Een goede teamsong kan veel doen voor de teamspirit . Het motiveert en inspireert. En wie weet leidt het ook tot betere prestaties tijdens de verschillende challenges? Maar het moet niet altijd “The A-team” of “Final Countdown” te zijn. De vraag is: hoe vind je nu de perfecte teamsong? Hieronder geven we je vijf tips om je op weg te helpen.

1. Houd rekening met de smaak van het team

Het is belangrijk om een teamsong te kiezen die aansluit bij de smaak van het team. Als het team voornamelijk uit jongeren bestaat, selecteer je maar beter een eigentijds, energiek nummer. A

Voorbeeld: Voor een jonger team kan “Blinding Lights” van The Weeknd een goede optie zijn, terwijl “We Will Rock You” van Queen beter past bij een ouder team. Een team dat van countrymuziek houdt, kan kiezen voor “Life is a Highway” van Tom Cochrane.

2. Sterke tekst

Een krachtige teamsong heeft een sterke tekst die de teamleden inspireert en motiveert. Zoek naar nummers die een boodschap hebben die aansluit bij de waarden van de Hercules Trophy, zoals samenwerking, fun en sportiviteit. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een nummer met een positieve boodschap of een nummer dat een verhaal vertelt.

Voorbeeld: “Eye of the Tiger” van Survivor is een klassieke teamsong die gaat over vastberadenheid en doorzettingsvermogen en kan perfect passen bij de Hercules Trophy. “Brave” van Sara Bareilles is een nummer met een positieve boodschap dat kan inspireren en motiveren.

3. Kies een nummer met een opzwepende beat

Een goede teamsong heeft een opzwepende beat die de deelnemers energie geeft en motiveert om te bewegen. Zoek naar nummers met een goede beat die aansluiten bij de sportieve uitdagingen van de Hercules Trophy.

Voorbeeld: “Can’t Stop” van de Red Hot Chili Peppers heeft een energieke en opzwepende beat die perfect past bij de sportieve uitdagingen van de Hercules Trophy. “Jump” van Van Halen kan een goede keuze zijn.

4. Overweeg een nummer met een bijzondere betekenis

Als er een nummer is dat een speciale betekenis heeft voor het team, dan moet je niet twijfelen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een nummer dat het team inspireert of dat herinnert aan een bijzondere gebeurtenis.

Voorbeeld: Als het team een overwinning heeft behaald na een periode van tegenslag, kan “Stronger” van Kelly Clarkson een goede teamsong zijn.

5. Betrek het hele team

Om ervoor te zorgen dat de teamsong helemaal aansluit bij de smaak van het team en bijdraagt tot de teamspirit, betrek je maar beter het hele team te betrekken. Laat iedereen suggesties doen en stem gezamenlijk op de beste optie. Dit helpt niet alleen om de betrokkenheid te vergroten, maar ook om meningsverschillen te voorkomen.

De perfecte teamsong voor Hercules Trophy

Met deze tips vind je vast en zeker de perfecte teamsong voor het team dat deelneemt aan Hercules Trophy.

P.S.: Een teamsong selecteren is slechts 1 van de opdrachten in de voorbereiding op Hercules Trophy. Andere taken zijn het vinden van een teamnaam, foto en teamslogan.

Alle stappen voor een optimale voorbereiding vind je in de How to Prepare 2023 checklist.