De 4 voordelen van Employee Engagement

Herculean Alliance bouwt een ecosysteem van employee engagement specialisten. We geloven dat het meten en verbeteren van employee engagement een echte ambacht is.

Met ons online platform kunnen we employee engagement meten via verschillende streams. Op basis van het resultaat kunnen we samen aan de slag gaan om een playbook te maken om engagement te verbeteren, samen met onze specialisten.

Natuurlijk horen familiedagen, teambuildings, bedrijfsevents… thuis in zo’n programma. We kunnen die events voor u organiseren en zorgen dat ze allemaal de juiste cultuur boodschap geven. Geen nood aan een compleet programma, maar gewoon een engaging event? Ook dat kan. Ons platform ontzorgt u van administratie en zorgt dat deelnemers beter voorbereid naar het event komen.

In 2019 lanceerden we een gratis employee engagement index en in 2020 organiseren we de eerste employee engagement awards.

Duval Union, een ecosysteem van marketing en strategie specialisten, heeft een belangrijk minderheidsbelang in de Herculean Alliance. Daardoor kunnen we nu bedrijven end-to-end ondersteunen van purpose en strategie oefeningen tot employer branding.

Klaus Lommatzsch

Klaus Lommatzsch
Founding Partner
Duval Union

Kris Talboom

Kris Talboom
Founding Partner Herculean Alliance

Inge Van Belle

Inge Van Belle
Founding Partner Herculean Alliance

Yves Vekemans

Yves Vekemans
Founding Partner Herculean Alliance

Marc Bresseel

Marc Bresseel
Founding Partner
Duval Union

Hoe het begon

In 1999 werd met de start van Hercules Trophy een zaadje geplant dat elk jaar opnieuw transformeerde tot wat we nu zijn.

In 2019 transformeerden we naar de Herculean Alliance: the employee engagement specialists. Crafting Powerful Workforces since 1999.

De stichters, Yves Vekemans, Inge Van Belle en Kris Talboom, richtten in 2012 Herculean op en brachten de Hercules Trophy business erin onder.

Fase 2: verbreding

Door het succes van Hercules Trophy begonnen klanten te vragen om hun eigen Hercules Trophy op maat te organiseren. Tientallen tevreden klanten later beseffen we dat deze format een ijzersterk middel is om bedrijfswaarden en cultuur te versterken via teambuildings, familiedagen en bedrijfsevents.

In tijden van burn-out, vroegen klanten of we ook complete programma’s konden maken om de wellbeing van werknemers te verbeteren. Samen met enkele topsporters gingen we aan de slag. Het werd de basis van ons alliantie-denken.

Maar daar stopte het niet. Er ontstonden nieuwe formats zoals Pride Games, VTM Kids Trophy en Pink Ladies Games.

Pink Ladies Games

Fase 3: scaling-up

We versterkten ons kapitaal met equity crowdfunding via Spreds en werden Crowdfunder of the Year. Niet veel later stapte Duval Union in het kapitaal omwille van de synergie tussen HR en Marketing.

In 2019 startten we een oefening om onze purpose opnieuw duidelijk te maken. Dat resulteerde in de de naam Herculean Alliance. Ook wij moesten aan het werk om employee engagement te verbeteren. We begonnen ook te experimenteren met een eigen employee engagement platform vanuit ons bestaande platform.

What’s next?

We willen een Team of Teams bouwen. Een alliantie, een genetwerkte organisatie van bedrijven die actief zijn in employee engagement services en HR Tech.

U bent een actief in de employee engagement sector en gelooft in de kracht van een alliantie? Let’s meet!

Let's chat

Relevante Artikels

Obstacle Run powered by Telenet Business
NextGen Jury Employee Engagement Awards 2024 aangekondigd
Jubileum jaar voor Hercules Trophy België
Interview met MOoN, winnaar Employee Engagement Awards 2023
Ask the Jury – Employee Engagement Awards 2023