Employee Engagement is hoogste prioriteit

In the age of digital transformation and war on talent, employee engagement should be our number one priority!

Herculean Alliance bouwt een ecosysteem van specialisten in vier domeinen: aura, fabrica, machina en arena.

Elke bedrijfsleider is overtuigd van de kracht van betrokken medewerkers. De culturele diversiteit en 4 verschillende generaties op de werkvloer maken het beleid er echter niet makkelijker op.

Volgens Gallup onderzoek behalen bedrijven met geëngageerde werknemers 2 keer zoveel omzet en zelfs tot 4 keer zoveel winst in vergelijking met andere bedrijven. Het slechte nieuws is echter dat 87% van de medewerkers niet geëngageerd tot zelfs actief gedeëngageerd blijkt.

De ideale combinatie van geëngageerde medewerkers waarbij er sprake is van een organizational fit, blijkt ook in België jammer genoeg de uitzondering op de regel. Wilt u zelf weten hoe het zit met de betrokkenheid van de medewerkers in uw organisatie? Doe de engagement test. Vervolgens ontvangt u de whitepaper, boordevol tips en tricks voor uw organisatie.  

Uw bedrijf vergelijken met andere bedrijven uit uw sector? Neem een kijkje op de publieke Herculean Engagement Index.

Schrijf je in voor de employee engagement awards. Breng een verhaal van passie en progressie. Leer van de andere deelnemers, en vier met je medewerkers, want engagement is de belangrijkste prioriteit in dit decenium.

Help mee aan ons onderzoek Bekijk de Engagement Index Schrijf in voor de awards
4 generaties op de werkvloer
In een VUCA wereld is employee engagement de belangrijkste prioriteit

VUCA wereld

De term VUCA staat voor Volatile, Uncertain, Complex en Ambiguous. De term werd uitgevonden in het Amerikaanse leger en beschrijft het snel evoluerende tijdperk na 1990.

Het nieuwe tijdperk heeft de rol van de leider fundamenteel veranderd. De traditionele aanpak van plannen en risicobeheer is virtueel onmogelijk geworden. Dat is een uitdaging voor alle organisaties vandaag.

Jo Caudron van Duval Union Consulting, beschrijft de combinatie van maatschappelijke transformaties als een metastorm in het boek “De Wereld is Rond“. Deze metastorm zal een impact hebben op elke beslissing die we als bedrijf, beleid of individu op de lange termijn nemen. Hij pleit voor een optimistisch perspectief om te transformeren.

Team van Teams

Managementmodellen gebaseerd op predictie en planning werken niet meer. Organisaties moeten genetwerkt zijn in plaats van in silo’s. Een team van teams, een genetwerkte organisatie kan een antwoord bieden op de huidige uitdagingen. Ook Herculean Alliance en Duval Union zijn dergelijke organisaties. Hierbij gaan we uit van transparant leiderschap dat individuele teamleden empoweret.

Dat vraagt een shift van efficiëntie naar aanpasbaarheid. Vertrouwen, zingeving, gedeeld bewustzijn en de kracht om individueel te handelen zorgen ervoor dat kleine teams zich snel aanpassen.

Dat model van kleine teams, moet geschaald worden op organisatieniveau. Innovatie en problemen oplossen worden een product van teamwerk en niet van één architect.

team of teams
De growth mindset als een belangrijk principe voor employee engagement

Grow thyself

De sleutel in het verhaal is het individu, vooral in tijden van digitale transformatie waarin mens en machine met elkaar moeten leren omgaan. Wanneer het individu elke dag leert omgaan met een veranderende wereld, groeit het team.

De Growth Mindset, ontwikkeld door Carol Dweck, gaat uit van de overtuiging dat capaciteiten ontwikkeld kunnen worden. Daarbij zijn zowel falen als omgaan met kritiek belangrijke componenten. De Growth Mindset wordt steeds vaker op grote schaal toegepast bij transformatietrajecten.

Aan de slag met employee engagement!

De Herculean Alliance ontwikkelde een eigen methodologie – gebaseerd op heel wat best practices – om employee engagement te meten en te verbeteren, de growth mindset te implementeren en een team van teams te bouwen. We helpen u om uw organisatie vol enthousiame te verbinden met de purpose van het bedrijf. Maar ook om technologische uitdagingen te trotseren, leadership skills op te krikken, uw bedrijfswaarden tot leven te brengen. We helpen u op zoek te gaan naar de purpose van uw organisatie, uw ecosysteem te activeren en uw mensen opnieuw trots te maken en vertrouwen te geven voor de toekomst.

Employee Satisfaction x Employee Engagement ^ Trust = Customer Delight

Onze aanpak? Die delen we op in 4 pijlers: Programma’s & Methodologie (Aura)Events (Fabrica)Platform (Machina) en Formats (Arena).

Contacteer ons Start met het platform
Team of Teams. Noodzakelijk voor hoger employee engagement.

Relevante Artikels

Waarom zelfs de beste werknemers hun motivatie verliezen
Heb je het te druk om te trainen? Ik ook.
Wat kan je post-Covid-19 doen om je werknemers gelukkig te houden?
Is Covid-19 het beste wat Employee Engagement kon overkomen? (deel 2)
Vaarwel, goodbye