Aura

Engaged employees create customer delight

Programma's op maat van uw organisatie om het engagement van werknemers te meten en te verbeteren. Ondersteund door ons personaliseerbaar platform.

De vraag is niet langer waarom, maar “hoe”

Aura – meet en verbeter employee engagement door onze methodologie, experten, de zogenaamde moments that matter en het platform.

Als de CEO van Microsoft, Satya Nadella, poneert dat zijn belangrijkste prioriteit employee engagement is, dan wordt snel duidelijk dat betrokkenheid van medewerkers een van de belangrijkste huidige business tendensen is. Tal van rapporten wezen immers uit dat gelukkige, gezonde medewerkers leiden tot meer omzet.

In de huidige war on talent verkiezen millennials steeds vaker organisaties die de menselijke factor vooropstellen. Business leiders stellen zich de vraag hoe een duurzaam employee engagement te implementeren met 4 generaties aan boord. 

Engagementsprogramma’s bieden een breder perspectief dan de focus op het welzijn of geluk van medewerkers, tenminste als ze in lijn zijn met de bedrijfswaarden en purpose van de organisatie.

Lees meer over onze aanpak
87% van de werknemers is niet geëngageerd
aura een netwerk van experten in employee engagement

Netwerk van experten

Herculean Alliance beschikt over een ecosysteem van +50 vertrouwde experts in diverse domeinen, gaande van leadership, stress management, mental coaching, voeding, team dynamics, well-being, business transformatie tot trajecten rond bedrijfswaarden. Onze customer success managers werken een programma op maat uit om employee engagement te optimaliseren, ondersteund door ons platform.

Meer detail

Meet en verbeter employee engagement

De Herculean Alliance ontwikkelde een eigen methodologie – gebaseerd op best practices – om employee engagement te meten en te verbeteren, de growth mindset te implementeren en een team van teams te bouwen. We helpen u om uw organisatie vol enthousiame te verbinden met de purpose van het bedrijf. Maar ook om technologische uitdagingen te trotseren, leadership skills op te krikken, uw bedrijfswaarden tot leven te brengen. We helpen u op zoek te gaan naar de purpose van uw organisatie, uw ecosysteem te activeren en uw mensen opnieuw trots te maken en vertrouwen te geven voor de toekomst.

Onze aanpak? Die delen we op in 4 pijlers: Programma’s & Methodologie (Aura)Events (Fabrica)Platform (Machina) en Formats (Arena).

trust common purpose in employee engagement
employee engagement test

Begin met de gratis test en meet uw engagement

Volgens Gallup onderzoek behalen bedrijven met geëngageerde werknemers 2 keer zoveel omzet en zelfs tot 4 keer zoveel winst in vergelijking met andere bedrijven. Het slechte nieuws is echter dat 87% van de medewerkers niet geëngageerd tot zelfs actief gedeëngageerd blijkt.

De ideale combinatie van geëngageerde medewerkers waarbij er sprake is van een organizational fit, blijkt ook in België jammer genoeg de uitzondering op de regel. Wilt u zelf weten hoe het zit met de betrokkenheid van de medewerkers in uw organisatie? Doe de gratis en anonieme engagement test. U ontvangt de whitepaper, boordevol tips en tricks voor uw organisatie.  

Uw bedrijf vergelijken met andere bedrijven uit uw sector? Neem een kijkje op de publieke Herculean Engagement Index.

Zoekt u een dergelijke index voor uw bedrijf? We komen het graag bij u bespreken.

Aura – meet en verbeter employee engagement door onze methodologie, experten, moments that matter en het platform.

Uw eigen employee engagement platform

We geloven in “phygital”: de verbinding tussen fysieke ervaringen en de digitale leefwereld. Het Herculean platform speelt een cruciale rol bij elk transformatietraject.

We creëren samen één inspirerend verhaal rond uw purpose en transformeren uw medewerkers tot ambassadeurs. We verminderen de administratie die een employee engagement programma met zich meebrengt. Zo kan u focussen op de zaken die echt belangrijk zijn.

De cloud oplossing is eenvoudig op te zetten, te personaliseren en uit te rollen. De rapporten op maat tonen de progressie en zijn gebouwd op AZURE: stabielschaalbaar en veilig. Integreert met productiviteitstools zoals Office365, Microsoft Teams of Yammer.

De Herculean Alliance combineert de voordelen van het platform met de persoonlijke touch van uw eigen of onze engagement experten die u helpen om de vibe steeds opnieuw te laten leven.

employee engagement platform
Fabrica Herculean Alliance Employee Engagement

Verbeter engagement door moments that matter

Maak van uw events moments that matter! Meet en verbeter de cultuur binnen uw tribe.

Uw bedrijfscultuur is uniek. Uw merk is er één uit de duizend. En dat unieke gevoel moet zich ook vertalen in de manier waarop u interageert met uw fans, klanten, medewerkers, hun familie of andere stakeholders tijdens grote en kleine samenkomsten.

Maar al te vaak worden events gezien als enkel “live communication“. Dat zijn ze zeker, maar wij geloven dat op elk event – klein of groot – steeds de bedrijfscultuur niet mag vergeten worden en dat de eigen medewerkers beter betrokken worden bij de organisatie.

U wil dat uw mensen ware ambassadeurs worden van uw organisatie, club of merk. Van uw tribe dus. U wilt dat ze samenwerken en net dat tikkeltje verder gaan. U wil dat ze naar uw event toeleven en dat u daar zo weinig mogelijk extra werk aantrekt. De combinatie van ons platform en onze festival en B2B know-how lossen heel wat uitdagingen voor u op. We co-creëren met veel plezier.

Employee Engagement is prioriteit voor HR Managers

Nog niet overtuigd van de kracht van employee engagement? Is het bij u al een prioriteit? Volgens de HR barometer 2019 van HRmagazine en Vlerick Business School, komt engagement op de tweede plaats in het prioriteitenlijstje van de HR manager.

Engagement wordt steeds vaker opgelost met technologie, tevredenheidsenquêtes, feedback tools, wellbeing initiatieven of stappen challenges. Daarnaast zien we ook een groot aantal consultants en coaches die de markt overspoelen rond een specifieke topic zoals leiderschap, burn-out, veerkracht, enz. Ook de vele teambuildings, familiedagen en bedrijfsevents passeren de revue van initiatieven ter bevordering van de medewerkersbetrokkenheid.

Dit zijn allemaal cruciale componenten, maar wij geloven in een totaalaanpak die begint bij de medewerker en de leiders. Het is dus niet “of” maar “en”. Met de Herculean Alliance zorgen we dus voor het complete plaatje met methodologie, technologie, specialisten en events. En liefst in co-creatie met u.

Employee Engagement prioriteit HR Magazine Vlerick

Relevante Artikels

Waarom zelfs de beste werknemers hun motivatie verliezen
Is Covid-19 het beste wat Employee Engagement kon overkomen? (deel 2)
Overtollige Corona-kilo’s?
Never waste a good crisis – Interview op Kanaal Z
5 redenen om te starten met een koude douche