teamname
image/svg+xml
Arena

Hercules Trophy: De beste teamnaam vinden doe je zo

By:

Je hebt je ingeschreven met je bedrijf voor Hercules Trophy . En nu moet je je team vorm geven. Een winnaar gelooft niet in puur geluk. Dus kan je je maar beter voorbereiden. Wat heb je zoal nodig om te starten in de competitie?

In de eerste plaats maak je best je teampagina in orde. Daarvoor heb je een teamnaam, een teamslogan, een teamsong en een teamfoto nodig. What’s in a name, vroeg Shakespeare. Wel, als je het ons vraagt: veel! Je teamnaam zegt iets over wie je bent, dus kan je maar beter voor een leuke, unieke naam zorgen. Dus je kan er maar beter de nodige aandacht aan besteden. Maar dat gaat voor de ene al wat makkelijker dan voor de andere.

Gouden tips voor een originele naam

Om je op weg te helpen, verzamelden we vijf tips.

°1        Maak het persoonlijk.

Een sterke teamnaam is sowieso persoonlijk en heeft betekenis voor de leden van het team. Denk na over je specifieke departement, afdeling, locatie. Of nog: gemeenschappelijke interesses, hobby’s of achtergronden van de teamleden als eerste basis voor een unieke en persoonlijke naam. Maar dat is niet voldoende en zou best wel wat saai kunnen overkomen. En dat wil je natuurlijk vermijden!

°2       Maak het grappig.

Een ludieke naam breekt het ijs en zet meteen de toon voor de dag zelf. Uiteraard is Hercules Trophy een competitie, maar niemand neemt zichzelf teveel au serieux. Humor ontwapent. Dus tover je maar best een glimlach op de mensen hun gezicht bij het lezen van je naam. Er zit ongetwijfeld wat creativiteit talent in je team om een woordspeling te bedenken. Waarom niet spelen met jargon uit jouw vakgebied?

°3         Keep it simple.

Een eenvoudige, beknopte naam is gemakkelijker te onthouden en onderscheidt het team van de anderen. Kies een krachtige naam die opvalt en gemakkelijk te onthouden is.

°4         Wees creatief.

Laat je creativiteit de vrije loop bij het bedenken van een naam. Dit kan leiden tot een unieke en originele naam die jouw team onderscheidt van de anderen. Speel met woorden, afkortingen of spreekwoorden om tot een interessante en opvallende naam te komen.

°5         Houd het positief.

Een positieve teamnaam kan de teamleden inspireren en hen aanmoedigen om hun beste beentje voor te zetten tijdens de Hercules Trophy. Vermijd negatieve termen die anderen kwetsen.

Of waarom niet gewoon mixen, die handel? Je kan meerdere tips combineren om je teamnaam zo uniek mogelijk te maken.

Enkele voorbeelden:

Wat dacht je van “Massagesalon Chez Josee”, “De Beauties and the Beast”, “Sjans met de Marshall”, “Parcel Heroes”, “De Galapagolds”, “Simply The Zest”, “Zal ’t Gaan, Ja”, “Naxcolicious”, “The SquidSquad”, “Error 404: TeamName not found”, “Peaky Blunders”, “Smartini’s”, “Flower Rangers”, “Kicking Assets”, “We’re sexy and we mow it”, “Elmost Wanted”, “Hasselhofs”, “Data’Strophe”, “The WineTastics”, “Hict me baby one more time”, “FrikanDell”, “Rage against the Receipt”, “De OttoFixers”, “Sirius Lethal”, “Sparkules”, “De BeTOOGers”, “GoalDiggers”, enz.?

Nog steeds inspiratieloos? Hieronder enkele teamnaam generators:

P.S.: Alle stappen voor een optimale voorbereiding vind je in de How to Prepare 2023 checklist.