image/svg+xml

Hercules Trophy: hoe een winnende teamslogan bedenken

By:

Je bedrijf neemt deel aan Hercules Trophy . En als geboren winnaar bereid je je liever voor, nietwaar. En dat begint met een krachtige teamslogan, teamsong, teamnaam en foto. Hierbij enkele tips voor de perfecte Hercules Trophy teamslogan.

1. Wie zijn we? Wat doen we?

En wat houdt ons bezig? Een teamslogan mag best de kernwaarden, het imago, de missie of visie van je organisatie weerspiegelen. Ga eens na of er daar materiaal in zit dat je kan verwerken in je slogan?

2. Kort en krachtig

Een krachtige teamslogan is kort, makkelijk te onthouden zijn en vlot te communiceren te communiceren met anderen. Kies woorden zorgvuldig voor een maximale impact.

3. Originaliteit troef!

De kracht van een sterke slogan zit hem in het originele karakter. Probeer een slogan te bedenken die niet alleen uniek is, maar ook bij jullie bedrijf past. Vermijd dus de clichés… Die zijn saai!

4. Blijf in het thema Hercules Trophy

Je motto kan je bedrijf weerspiegelen, maar ook aansluiten bij de Hercules Trophy. Het mag dus ook de competitieve en ludieke aard van het evenement weerspiegelen. Zo zit je meteen helemaal in de sfeer.

5. Test het effect

Tot slot is het belangrijk om je teamslogan eens te testen op anderen. Laat het aan collega’s zien en vraag om feedback. Snappen ze je motto en spreekt het hen aan? Indien neen, is het misschien tijd om terug te gaan naar de tekentafel.

Voorbeelden van een winnende teamslogan

  • “If work isn’t fun, you’re not playing in the right team.”
  • “Stop de klimaatopwarming (en hou de pintjes fris)!”
  • “Let’s get Fiscal!”
  • “Why so Sirius?”
  • “Fast and Curious”
  • “Sparklink is a pathway to many abilities some consider to be unnatural”

Met deze tips in het achterhoofd, is het vinden van Hercules Trophy slogan vast een stuk eenvoudiger. Onthoud dat de perfecte slogan misschien niet meteen naar boven komt drijven. Dus neem de tijd om te brainstormen en te experimenteren. It’s all part of the game. Succes en veel plezier!

Alle stappen voor een optimale voorbereiding vind je in de How to Prepare 2023 checklist.

P.S.: in afwachting van de volgende editie kan je alvast even verder met de aftermovie van 2022.