How to prepare
image/svg+xml

Hoe je voorbereiden op Hercules Trophy?

By:

Is het je allereerste Hercules Trophy editie? Is je team al 100% klaar voor de coolste challenge van de planeet? Of weten de collega’s niet goed wat te verwachten? Zijn ze wat onzeker, angstig, of hebben ze nog een extra push nodig?

Laat die angst en twijfels maar varen. Iedereen kan zichzelf zijn op Hercules Trophy 😀. Geen drama, geen complexiteit. Na enkele lastige pandemiejaren zijn we helemaal terug. Dat was al duidelijk te voelen op een fantastische editie in 2022. En de editie van 2023 (17, 23 of 24 juni) belooft al even epic te worden!

Is het een unieke team challenge, een festival, netwerk event? Deze woorden doen Hercules Trophy eigenlijk tekort. Het Teambuilding 3.0 concept is veel meer dan enkel een teambuilding dagje. Het is ook netwerken in short, employer branding, een heus festival voor bedrijven. En vooral veel fun. Heel veel fun. Wij noemen deze momenten graag “moments that matter”. Geen overbodige luxe in deze tijden om van je organisatie echt eenteam te maken. Employee engagement, what else, nietwaar?

Om het beste van jezelf en je bedrijf te kunnen geven, is er enige voorbereiding vereist. Maar geen nood. Wij helpen je hierbij. Stap voor stap.

To be prepared is half the victory

Of in mooi Nederlands: goed begonnen is half gewonnen. Als rasechte Herculeanen houden we van muziek. Daarom gebruiken we graag enkele evergreen songs om je stap voor stap voor te bereiden. Deadlines zijn afhankelijk van de dag waarop je team meedoet aan de Hercules Trophy.

Voor de control freaks onder de deelnemers: We bundelden deze stappen ook in een uitgebreide checklist. Die kan je hier downloaden.

STAP 1: I’m a believer

Nog niet ingeschreven? Grijp je kans en neem deel aan Hercules Trophy!

 • Order online: Stuur een email naar info@herculestrophy.com om de beheerrechten te verkrijgen om je team(s) te registreren.
 • Ga naar www.herculestrophy.com en selecteer de door jouw gewilde Hercules Trophy.
 • Log in en bestel je teams door te klikken op “my account” en “Company Shop“.
 • Vul het aantal teams in en en het aantal mogelijke catering pakketten voor de bezoekers, samen met je facturatiegegevens. De teams bestaan uit 5 tot 7 deelnemers.
 • Bevestiging! Je zal een automatische mail krijgen met de bevestiging van je bestelling.

STAP 2: Walk on the wild side

Vraag aan je favoriete collega’s wie in je team wilt. Kies wijs. Want atletisch zijn is geen vereiste. Diversiteit is de sleutel. Een team bestaat uit 5, 6 of 7 deelnemers. En het is ook een voordeel om minstens 1 dame in je team te hebben… Iets met bonuspunten enzo :).

STAP 3: Let’s stick together

Nu is het tijd om je teamgenoten toe te voegen aan het team.

 • Ga naar www.herculestrophy.com, kies jouw Hercules Trophy en log in.
 • Kies “My Account” en klik op “My Team”. Om je team aan te passen, klik op “Edit your team”.
 • Selecteer 1 kapitein per team. De kapitein zal een email ontvangen met alle instructies. Deze persoon kan het team beheren en zal deelnemers kunnen toevoegen of verwijderen.
 • Zit je team vol? Schrijf een nieuw team in of laat ze komen als supporters. Je kan deze registreren als supporters in de webshop. We hebben dit jaar ook een supporters challenge.

STAP 4: Just can’t get enough

Opnieuw inloggen in de Hercules Trophy website, en je editie selecteren. Klik daarna op “My account” en kies “My team”.

 • Kies je teamleden en voeg een creatieve teamnaam en teamslogan toe.
 • Upload een teamfoto met alle deelnemers! Photoshop is toegestaan (en wordt zelfs aangemoedigd).
 • Kies 1 Labour waar je je joker voor inzet. Dit is de challenge waarvan jullie overtuigd zijn dat het gaat lukken. Extra punten indien de opdracht slaagt. (Opgepast: de joker kan enkel geselecteerd worden indien alle labours zijn aangekondigd).
 • Upload je teamsong en maak de competitie nog leuker door 3 teams uit te dagen. Als je eind-ranking hoger is dan het andere team, krijg je extra punten! Daag hen uit via je teampagina.

STAP 5: Start spreading the news

En jawel, je kan stemmen ronselen voor de coolest team competitie. Het coolste team wint een speciale award.

Promoot je team binnen het bedrijf via interne communicatiekanalen, zoals Intranet of je MS Teams omgeving. Vraag collega’s, vrienden en familie om op je team te stemmen. Deel de URL van je teampagina op Facebook en Instagram en vergeet niet om Hercules Trophy te taggen. Dan kunnen we je team een extra zetje geven.

STAP 6: You’ll never walk alone

Wat zou je doen zonder je collega’s en vrienden? Breng je supporters mee en maak hen deel van de ervaring! Ook je directie draagt haar steentje bij met het CEO petanque tornooi in de namiddag. Als je 2 directieleden kan afvaardigen, dan winnen ze punten voor al je teams. Winnen ze, dan halen ze nog eens extra punten binnen! That’s a team, gentlemen!

Alle voorbereidingsstappen vind je in de How to Prepare 2023 checklist.

Bekijk hier de after-movie van Hercules Trophy 2022.

Heb je nog andere vragen? Het Hercules Team staat voor je klaar! Vind je antwoord op de FAQ pagina hier.