The end
image/svg+xml
Herculean Alliance

The Final: internship at Herculean Alliance

By:

Het is zover: de finale van mijn studies, van de schoolbanken naar het werkleven op kantoor, de stagemaanden. Iets waar ik enorm lang naar heb uitgekeken. Internship, let’s go!

Ik zal mezelf eerst even kort voorstellen. Mijn naam is Yari Laenen, student Event- en Projectmanagement & Cross Media Management aan Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. En vanaf deze week ook stagiair bij Herculean Alliance.

Ready, set, go!

Na 2 bachelors op 5 jaar tijd was ik nu helemaal klaar voor een nieuw avontuur. De theorie en schoolbanken achter mij laten en de échte werkwereld in trekken om de langverwachte praktijkervaring op te doen. Via Laura, een goede vriendin en ex-klasgenote van mij (die hier zelf ook ooit stage liep) kwam ik bij Herculean Alliance terecht.

Al vanaf het eerste gesprek had ik een enorm goed gevoel bij het bedrijf. De business, filosofie, missie en visie, … , het klikte gewoon. Ik bedacht meteen: Dit is een plek waar ik veel zou kunnen leren, een plek waar ik graag stage wou lopen. Die kans kreeg ik en zo begon mijn avontuur bij Herculean Alliance.

Op dag 1 arriveerde ik met toch een klein beetje (gezonde) stress. Maar deze verdween meteen volledig door het warme welkom van het team. De sfeer op de werkvloer zit goed en dit maakte het voor mij ook aangenamer en gemakkelijker om mijn draai te vinden in het team.

First week, first achievement

De dagen vliegen voorbij en het einde van week 1 kwam dan ook snel in zicht. En ik mocht ontdekken dat het einde van de werkweek meestal gepaard gaat met een aloude traditie: de uitreiking van ‘Pispaal van de week’. Dit is een titel die wordt uitgereikt aan iemand na een stommiteitje of tekortkoming. Als eerste stagiair van het jaar meteen een entrée maken? Jawel hoor… Yours truly, na het niet behalen van een certificaat, Pispaal van de week. Eigenlijk al een prestatie op zich. I’ll take it as a compliment en als ‘welkom in het team’, want dat betekent dat ik toch al goed ingeburgerd ben. 😉

En daarmee zit mijn eerste stageweek bij Herculean Alliance er al op.. Máár, er komen er nog 8 aan en ik ben er volledig klaar voor!

Tot snel!

Yari