Confederatie bouw

Perfect Team Day voor Confederatie Bouw

The Perfect Team Day voor Confederatie Bouw. Confederatie Bouw is de overkoepelende organisatie van alle bouwbedrijven in België. De Confederatie telt momenteel in totaal meer dan 15.000 ondernemingen. Haar voornaamste werk bestaat uit lobbying voor haar leden op zowel lokaal, nationaal als Europees niveau. Daarnaast biedt de Federatie haar leden aan groot aantal diensten aan, gaande van het leveren van actuele en relevante informatie tot gepersonaliseerd advies en opleiding.

Vraag van de klant

Tijdens de zomer wilde de regionale afdeling Oost-Vlaanderen haar medewerkers bedanken voor het harde werk. Daarnaast was het vooral de bedoeling om elkaar beter te leren kennen en de samenwerking te optimaliseren. Ze beslisten om met Herculean Alliance een unieke perfecte team dag te plannen, met een tot de nok toe gevuld programma.

Een diverse ervaring

Het werd een prachtige zonovergoten dag met tropische temperaturen. Als locatie kozen we voor Domein Puyenbroeck, halverwege tussen Gent en Antwerpen. Een perfect decor voor de teambuildingdag.

Na de opwarming (met liedjes zoals “We Built This City” – Jefferson Starship, etc.) vlogen de Hercules vibes in het rond. Sommige deelnemers blonken uit in de brain challenges, terwijl anderen beter waren in uithoudingsvermogen. Een perfecte weergave van de noodzakelijke competenties om goed in team te kunnen werken.

Nadat ze aan den lijve hadden ondervonden hoe teamwerk kan worden geoptimaliseerd, kregen de deelnemers een verhelderende sessie over de 9 verschillende persoonlijkheidstypes. Via deze sessie leerden ze niet alleen zichzelf beter kennen, maar ook om andere persoonlijkheden beter in te schatten en te appreciëren. Daarna volgde een lichte lunch die de teams weer klaarstoomde om hun nieuw verworven theoretisch kennis in het veld te testen.

Daarna kregen de medewerkers een masterclass in zelfverdediging door Olympisch medaillewinnares Gella Vandecaveye, voor een extra leuke en sportieve touch. Een verfrissende yogaworkshop voorkwam eventuele blessures en hielp de deelnemers af te koelen voor een zalig diner aan het water.

Feedback

En de ervaring was zo goed als het klinkt. Johan Wauman, Regionaal Directeur van de Federatie, bevestigt: “We hebben allemaal genoten van deze aangename dag van teambuilding. Bedankt voor de uitstekende organisatie en de vlotte samenwerking.” Voor ons team was het een absoluut plezier om deze Perfect Team Day te organiseren voor Confederatie Bouw. We hopen je de volgende keer te zien!