image/svg+xml
Arena

Goodyear partnert met Hercules Trophy

By:

Good news! Goodyear, één van de top 5 bandenfabrikanten ter wereld, partnert met Hercules Trophy voor de editie 2023.

“One team – One dream”

Een partnership was voor Goodyear een no-brainer. Als bedrijf dat voortdurend investeert in innovatie, creativiteit en duurzaamheid, is teamwerk van onschatbare waarde. En dat is exact waar Hercules Trophy voor staat. De interne Goodyear slogan is ‘One Team’, en dat hopen ze op ons Hercules Trophy event te laten zien op de Goodyear Challenge. Benieuwd wat deze challenge inhoudt? Binnenkort meer nieuws!

Over Goodyear

Goodyear innoveert al sinds de oprichting in 1898. Het merk gelooft sterk in nieuwe ontdekkingen, die leiden tot nieuwe technologieën en nieuwe producten, die op hun beurt uiteindelijk leiden tot betere rijervaringen voor miljoenen klanten over heel de wereld. Passie voor creativiteit, effectiviteit en uitmuntendheid zit in Goodyear’s DNA, waardoor Goodyear een van de grootste bandenfabrikanten ter wereld is met meer dan 70.000 werknemers en 52 productiefaciliteiten in 22 landen. Dankzij deze leidende positie geniet Goodyear het vertrouwen van gerenommeerde autofabrikanten. Samen werken ze voortdurend om banden te creëren die specifiek ontworpen zijn voor een bepaald voertuig.

Wist je trouwens dat Goodyear meerdere bekende merken zoals Dunlop, Cooper en Fulda onder haar merkenkoepel heeft, en zelfs de wereld kan rondvliegen in haar eigen zeppelins (genaamd de ‘Blimp’)?

125 kaarsjes

In 1898 werd Goodyear door de gebroeders Seiberling opgericht in een verlaten fabriekshal in Akron, Ohio. In 2023, 125 jaar later, kan het bedrijf met trots terugblikken op een aantal belangrijke mijlpalen. Zoals bijvoorbeeld de introductie van de eerste afneembare band ter wereld, de eerste banden op de maan, de eerste radiaalbanden voor commerciële vliegtuigen, de uitvinding van de eerste All-Season band voor personenwagens,… En nu ook nog een succesvolle samenwerking met Hercules Trophy :).

Goodyear is ready for anything

Eind 2022 kondigde Goodyear de lancering aan van hun nieuwste zomerband, de Eagle F1 Asymmetric 6. Als eerste Goodyear band met de “EV-ready” markering bewijst deze band dat Goodyear klaar is voor de elektrificatie van mobiliteit. Deze band biedt ongeëvenaarde grip bij natte ondergrond en extreme stuurprecisie op droge ondergrond, dit alles terwijl het merkbare geluidsniveau binnenin het voertuig laag genoeg blijft om ongestoord te kunnen genieten van de elektrische rijervaring. Net zoals de Eagle F1 Asymmetric 6 klaar is voor alles, is het Goodyear team ook klaar voor Hercules Trophy. Nu jullie nog!