image/svg+xml
Herculean Alliance

Stage @Herculean Alliance

By:

Ik kan me het moment nog glashelder herinneren -als was het gisteren. In december kreeg ik te horen dat ik mijn stage bij Herculean Alliance mocht volgen. Na een intense vreugdedans en de administratie in orde brengen, was het aftellen geblazen.

Mijn naam is Iris Cauwenbergh. Ik studeer Events4Business aan Thomas More te Mechelen. Ik zit in mijn laatste jaar en binnen 4 maandjes kan ik mezelf een volwaardige Event manager noemen. Mijn doel? Ik wil nu zoveel mogelijk bijleren, met als doel om zo zelfzeker mogelijk af te studeren.

Stage @Herculean Alliance

Het einde van het eerste semester was in zicht, nog enkele examens voltooien en daarna een (dik verdiende) lesvrije week. Dan in februari startte het tweede semester en kon het aftellen beginnen. Na 3 weken les (maar 1 dag in de week) was het eindelijk zover. Mijn stage zou beginnen, maar nog even snel dat mail sturen over de eerste dag. Ik hoorde die laatste lesdag dat er iets nieuws was gebeurd voor Herculean Alliance. Toen kreeg ik te horen dat het niet enkel voor mij iets nieuws ging zijn. Het kantoor waar ik zou beginnen was niet meer op de plaats waar ik het verwachtte, namelijk de Vleeshalle. Het nieuwe kantoor bevindt zich ook in Mechelen. Maar dan in de Adegemstraat.

Die ene belangrijke eerste stagedag

Die eerste dag stage, die zal ik echt niet zo snel vergeten. Ik had zoveel stress. Tot wel drie keer zocht ik op waar ik naartoe moest. Dus voor de zekerheid vertrok ik een uurtje vroeger, want misschien zat ik toch op de verkeerde plek. Niet dus. Of toch wel, want ik liep zo voorbij het kantoor. Na enkele minuten besefte ik dat ik te ver was gelope. Dus toch maar braafjes omgedraaid en naar de gps gekeken. Ik stond voor een grote deur te zoeken, tot ineens die deur openging. Ik was uiteindelijk toch op het juiste adres. Oef.

Na een hartelijke verwelkoming dankzij Laura en Inge werd ik rondgeleid. Nog een beetje onwennig. Niet alleen voor mij zo bleek. Het was namelijk de eerste werkdag in het nieuwe kantoor voor iedereen. Nou, er waren niet zoveel mensen aanwezig. Wat bleek nu? Er was nog maar een klein halfuurtje internet net voor ik kwam. Om op zeker te spelen, hadden de meeste collega’s dus gekozen voor een dagje thuiswerken. De rest van de dag was een ontdekking, er moesten nog kaders gehangen worden, foto’s plakken aan de muur. De laatste puntjes op de i. Je voelde zo de hele ruimte omvormen tot een mooi geheel. Ik mocht er al direct deel van uitmaken. Het was zo open en verwelkomend dat ik echt enthousiast werd (en nog steeds ben natuurlijk).

Ik moest kloppen op de deur want de bel…

De tweede dag was even memorabel, ik stond voor een gesloten deur. Twee keer op de bel drukken, maar toch uiteindelijk naar Laura telefonen. De bel bleek nogal stil, dus niemand had het gehoord. Maar uiteindelijk konden we er invliegen. Ik kreeg direct een opdracht waar ik verrassend snel mee weg was. Ik kreeg al onmiddellijk de kans om te leren en te helpen. Inmiddels help ik met marketing, organiseren, communicatie, foto’s en video’s. Een ware ontdekkingsreis in de wondere wereld van events.

What’s next?

Ze gaan nog niet snel van me verlost zijn, ik zal nog aanwezig zijn tot midden juni. Hopelijk zijn ze me dan nog niet beu. Dus ik zou zeggen, leren maar! 😊 Bring it on…

Iris