image/svg+xml
Herculean Alliance

Relaas van een student marketing

By:

Stage bij Herculean Alliance

Hello! Aangename kennismaking! Ik stel mezelf graag eens voor. Mijn naam is Matthias Pauwels, student marketing – multimedia aan de UCLL in Leuven. Na 2,5 jaar theorie studeren over marketing is het nu eindelijk tijd om deze in de praktijk om te zetten. En die praktijkervaring ga ik opdoen bij Herculean Alliance, de specialisten inzake employee engagement. Als ik mijn medestudenten mag geloven: een prima keuze, waar je boordevol kansen krijgt om bij te leren en te proeven van het echte bedrijfsleven. Jarne Zegers die hier zelf enkele jaren geleden stage liep, raadde me aan om mijn kans te wagen. Hij had alvast mijn nieuwsgierigheid gewekt!

Alle begin is moeilijk

De start van deze stage verliep niet meteen vlekkeloos. Door omstandigheden (die ik in alle eerlijkheid aan mezelf te danken had) begon mijn stage een dag later dan gepland. Eens ik kon beginnen, kwam meteen het volgend obstakel dat mijn nieuwe e-mailadres er duidelijk nog geen zin in had. Dit was dan ook wel het enige probleem. Want vanaf het moment dat ik met klamme handjes de deur opende, werd ik warm en hartelijk ontvangen en rondgeleid. En jawel, de stress (die er toch wel was) verdween al snel als sneeuw voor de zon.

Nieuw kantoor

Ik was niet de enige voor wie het kantoor nieuw was. Het was namelijk nog maar de tweede dag dat Herculean Alliance in het nieuwe kantoor zat in de Adegemstraat. En het nieuwe kantoor, dat is een prachtig pand uit de 18de eeuw, zoals je er alleen in Mechelen vindt. Een aantal collega’s kwamen er ook voor het eerst binnen. En zo was ik toch niet de enige die niet wist waar alles was!

Al veel geleerd

Op een paar dagen tijd heb ik al ontzettend veel geleerd. Zo heb ik me bijna de volledige eerste werkdag beziggehouden met filmpjes kijken over hoe SharpSpring werkt. Dankzij Smitty kreeg ik het gevoel dat ik weer in een les zat en niet op kantoor. Daarnaast leerde ik door het schrijven van blogs, zoals deze, beter werken met WordPress. Ik kijk al uit naar wat ik nog ga leren over de volgende 10 weken.

Een toffe bende

Ik ga eerlijk zijn. Voor het begin van de stage had ik enorme stress over de werkomgeving waarin ik terecht zou komen. Dat bleek nu eens echt nergens voor nodig. Meteen bij de eerste middagpauze werd duidelijk wat een warme, gezellige en grappige bende hier rondloopt. Ik voel me al meteen deel van het team en dat als koele Leuvenaar tussen de Antwerpenaren, Limburgers en Mechelaars. “Zoals ik al zei” (om het met de woorden van Kris Talboom te zeggen): ik kijk ongelofelijk hard uit naar de komende 10 weken en de daarbij horende 10 afterwork drinks op vrijdag. Schol!

Matthias