image/svg+xml
Herculean Alliance

Als stagiair bij Herculean Alliance

By:

Als stagiair bij Herculean Alliance. Aangename kennismaking! Mijn naam Jarne Zegers, student bedrijfsmanagement marketing, in mijn derde jaar. Sinds maart loop ik gedurende 12 weken stage bij Herculean Alliance. In deze blog kom je meer te weten over mijn eerste bevindingen.

Waarom Herculean Alliance?

Ik kwam bij Herculean Alliance via mijn collega-student Lennert, hij was al op gesprek gegaan. Hij raadde me dit bedrijf dan ook aan en was laaiend enthousiast. Ik twijfelde niet en nam meteen contact op met Thomas. Een paar dagen later mocht ik op gesprek en ik moet toegeven, Lennert had gelijk! Op gesprek kreeg ik een woordje uitleg over wat Herculean Alliance juist doet, waar ze voor staan,… ik was meteen mee. Ook de werksfeer die er heerste sprak mij meteen aan, hard werken maar met genoeg ruimte voor plezier en een gezonde portie humor. Mijn gevoel zat meteen goed. Ik had nog enkele andere gesprekken lopende over mogelijke stages. Maar deze belde ik meteen af. Ik wou mijn stage bij Herculean Alliance lopen.

Over een goede keuze gesproken

Het gevoel van mijn eerste gesprek werd al meteen bevestigd. Mijn eerste dag ging wel van start met een gezonde portie stress. Vol verwachting kwamen Elias, Lennert en ik toe op onze eerste werkdag. Na de eerste korte briefing over hoe het bedrijf werkt, wat de doelstellingen zijn, wat er van ons verwacht werd,… werd er niet getreuzeld. Met een positieve mindset en vooral veel goesting, stond ik te popelen om eraan te beginnen. We werden meteen aan het werk gezet. Er werd het volste vertrouwen in ons uitgesproken en dat stelde mij toch wat gerust. Je mag hier fouten maken.

Volste vertrouwen

Dat ik terecht was gekomen bij een specialist employee engagement, werd al snel duidelijk. Het concept ’50 minuten volle concentratie en dan een korte pauze’ werd ons voorgesteld. En dat werkt! na zo een korte pauze heb je terug een frisse kijk ‘on the job’ waardoor het allemaal weer wat vlotter verloopt.

Ik kreeg meteen een eerste takenpakket. Hier werd ik ook blootgesteld aan verschillende programma’s waar ik voordien nooit mee gewerkt had. “Geen probleem, lukt het niet kom het dan maar gewoon vragen”, stelde Thomas, mijn stagebegeleider, me gerust. In de eerste dagen leek het met momenten dat ik aan Thomas zijn bureau werkte i.p.v. aan de mijne. Toch kreeg ik steeds te horen dat het normaal was. Een hele geruststelling voor mij als stagiair, lukt het niet? Vraag het dan! Het heeft geen zin om je op iets blind te staren als het probleem door 1 vraag te stellen, meteen van de baan is. Toch? En jawel, na enkele dagen werd al duidelijk dat het team vertrouwen kreeg in mijn kunnen. Daarom werd ik als communicatieverantwoordelijke aangeduid voor Pink Ladies Games.

Afterwork…

De beruchte ‘afterwork’ op vrijdag blijft spijtig genoeg nog even toekomst muziek, iets om naar uit te kijken. Door de Coronacrisis was samentroepen aan de toog van de bar in de Vleeshalle niet meteen de verstandigste keuze. Logisch, verantwoordelijkheid nemen is ook een deel van employee engagement. Toch kijk ik uit naar de eerste vrijdag waar we eens met z’n allen blijven plakken. Als we in de loop van mei een vorm van relance mogen meemaken, is dat de eerste gewoonte die terug in voege wordt hersteld.

Dit was mijn eerste week Als stagiair bij Herculean Alliance! Op het einde van mijn stage schrijf ik ook nog een blog over mijn laatste week. Keeping the herculean spirit alive, ook vanuit ons kot!