vakantie in eigen land
image/svg+xml

Vakantie in eigen land

By:

Vakantie in eigen land. “Vlaanderen Vakantieland” is nog nooit zo geldig geweest als nu. Veel verder dan ons Belgenlandje mogen we voorlopig niet. Daarom geven we jullie enkele fantastische bestemmingen in eigen land.

Voor de citytripper

Gent is een bijzondere stad. Het oude centrum ademt een gezelligheid uit met zijn kronkelende rivieren. Wanneer je door de straten van het oude centrum wandelt zie je stuk voor stuk prachtige gevels en gezellige cafés.
De historie van Gent zorgt ervoor dat de stad verschillende unieke locaties biedt om te bezichtigen. Denk hierbij al maar aan het Gravensteen, Het Belfor en de Sint-Baafskathedraal.

Onze grootste stad en het centrum van Europa, Brussel, is zeker ook een bezoekje waard. Brussel heeft een internationaal karakter en heeft voor ieder wat in de aanbieding. Er zijn bijzondere en gezellige cafés in Brussel, zoals de Delirium Village, alsook historische monumenten om te bezoeken. Naast de gezellige historie en cafés zijn er ook moderne infrastructuren die je kan gaan bezichtigen zoals het Europees Parlement. We zijn het er allemaal over eens, Brussel is uniek.

Hou je wel van drukke steden maar ook van de ongerepte natuur? Ben je je hart verloren in de Ardennen? Ga dan zeker eens op citytrip naar Namen. Het is de hoofdstad van Wallonië en een erg bruisende stad door het levendige studentenleven. De stad heeft veel hippe restaurants en cafés in de aanbieding alsook een verre geschiedenis. Namen heeft verschillende pittoreske pleintjes in de aanbieding en ook de Citadel is een bezoekje waard.

Voor de natuurliefhebber

Houffalize is een prachtig Ardens stadje aan de oevers van de Ourthe. Je kan er dan ook verschillende activiteiten plannen, denk maar aan moutainbiken, wandelen en kajakken. Houffalize is niet enkel de ideale bestemming voor de avonturier maar ook voor de rustzoekers. Er is een prachtige omgeving om te wandelen, je kan er historische gebouwen bekijken en gastronomisch genieten. Vergeet zeker ook niet de brouwerij Achouffe een bezoekje te brengen als je graag eens een biertje drinkt!

In het dal van een vallei, omgeven door vier heuvels bevindt zich Celles. Dit is een gezellig dorpje waar de tijd is blijven stilstaan. Je kan er fijn gaan wandelen in de omliggende bossen en ook van het lokale biertje proeven. Amper twee kilometer verder bevindt zich het kasteel van Vêves, zeker eens de moeite waard om te bezoeken.

Voor gezinnen

La Roche-en-Ardenne is een erg goed idee voor gezinnen. Het stadje heeft een charmant centrum en een authentiek kasteel. In het kasteel kan je een bezoekje brengen aan de verschillende kamers en, als je echt indruk wil maken op je kinderen, ook aan de kerkers. Naast het kasteel is er ook een prachtige natuur om wandelingen te in de Ourthe-vallei. Je kan naar prachtige uitzichttorens wandelen waar je zicht hebt over de hele vallei, zeker eens de moeite!

Een uitstapje naar onze eigenste kust is niet alleen leuk voor de kinderen maar ook voor de ouders. Onze badsteden zijn erg geliefd bij onze eigen inwoners en zeker bij de kinderen. Zandkastelen bouwen daar heb je altijd een streepje mee voor. De Haan is ideaal om met kinderen naartoe te gaan, je kan een dagje strand afwisselen met de parken in de buurt en gezellig door de stad te kuieren.

Ben je nieuwsgierig?

Vakantie in eigen land of ontdekking in eigen stad. Het ligt dicht bij elkaar. Herculean Alliance biedt de leukste citygames aan voor bedrijven. Leerrijk, competitief en geweldig om jong en oud te verbinden op