Repetition is the mother of learning
image/svg+xml
Aura

Repeat vs result

By:

Repetition is the mother of learning. Als je de afgelopen weken de stappen uit mijn vorige blogs hebt gevolgd, dan ben je ondertussen een hele stap verder en heb je resultaat behaald. Heb je je ritme kunnen doortrekken en maakt bewegen deel uit van je normale levensroutine? Je bent gemotiveerd. Geweldig.

Toch raad ik je aan om jezelf regelmatig te toetsen door je resultaat te blijven meten of meer zichtbaar te maken voor jezelf. Zo blijf je je motivatie behouden en transformeert ze in een gewoonte. Het zal je ongetwijfeld helpen om op lange termijn het behaalde resultaat te handhaven.

Laten we eens overlopen op welke zaken je kan letten die aantoonbaar beter zijn dan voor de periode toen bewegen niet tot je vaste ritme behoorde. Je had hoogstwaarschlijk last van een aantal storende aspecten die je dagelijks leven beïnvloeden, zoals vermoeidheid of rug- of nekklachten. Mogelijks speelde (gedeeltelijk) overgewicht je parten tijdens activiteiten met je gezin of collega’s, waardoor je je beperkt voelde.

Check it out

Blijf zeker beroep doen op je beweegapp die nauwlettend je sessies heeft geregistreerd en aangeeft welke parameters beter zijn dan toen je gestart bent. Los van de objectieve data, zal je de vooruitgang ook voelen.

Het begint al met het opstaan in de ochtend. Wanneer je in betere conditie bent, dan kom je alvast met veel meer energie uit je bed dan voorheen. Je slaapt ook meestal veel beter en sneller in en de vermoeidheid zal aanzienlijk minder zijn. Klaarmaken om de dag te beginnen en je outfit aantrekken gaat waarschijnlijk ook een stuk vlotter dan enkele weken terug, aangezien je enkele kilo’s minder weegt. Je kledij is de beste manier om te meten hoe het met je vorm gesteld is. Sommige kledingstukken passen weer beter aan en dat moet ongetwijfeld een stimulans zijn om te blijven sporten.

Dagelijkse routines

Als je kinderen vragen om deel te nemen aan een of andere sportieve activiteit: gewoon doen. Je zal er snel achter komen of je resultaat al voldoende heeft opgebracht. Zo niet, dan heb je alvast een prima reden om verder te doen: quality time met je familie. Huishoudelijke taken zal je minder vermoeiend vinden en werk je vlotter af dan gewoonlijk.

Alles samen kan je stellen dat je erop vooruit gegaan bent en je dit kan aftoetsen aan tal van activiteiten uit je dagelijks leven. Moet ik er nog bij vertellen dat het zal je ook op professioneel vlak verder helpt? Je fysieke vooruitgang zorgt ervoor dat je beter kan omgaan met stress, minder snel ziek wordt en je productiviteit op de werkvloer verbetert.

Met deze kleine tips ben je in staat om dagelijks de status te checken over hoe goed je je voelt in je vel. Blijf de goede dingen herhalen. Het resultaat zal er komen. En het zal vooral langer blijven duren als je dagelijks alert blijft. Repetition is the mother of learning and the father of action, which makes it the architect of accomplishment.

Succes!