connectie
image/svg+xml
Herculean Alliance

Met z’n allen terug in connectie

By:

3 manieren om de connectie te herstellen met jezelf, de anderen en de omgeving

Met z’n allen terug in connectie. Connectie, een woord dat de afgelopen periode een heel nieuwe betekenis heeft gekregen. In ijltempo zijn we met zijn alle nieuwe creatieve manieren gaan vinden om in contact te blijven met elkaar, zowel professioneel als privé. Communicatieplatformen zoals Zoom kenden een groei van 50% en voor we het wisten zaten we allemaal samen te feesten via de app HouseParty.

Nu we druppelsgewijs terug uit ons kot mogen komen is het tijd om terug de weg in te slaan naar echte connectie. Het blijkt namelijk uit vele studies dat sociaal isolement en eenzaamheid in direct verband staan met ons mentaal welzijn. Langdurige afzondering leidt tot verhoogde stress niveaus, slechtere beslissingen en meer kans op burnouts.

Dus hoe gaan we terug in verbinding? Hier volgen 3 van de meest krachtige mogelijkheden.

Ijsbad tijdens Wim Hof workshop
Een ijsbad tijdens een Wim Hof workshop

1. Ijskoud douchen

Voor velen ongetwijfeld het rare eendje in deze lijst maar toch de meest krachtige van de drie. Als gecertificeerd Wim Hof instructeur zal koude blootstelling bijna in elk lijstje terugkomen dat nog maar iets te maken heeft met welzijn. Buiten alle fysieke voordelen heeft koud douchen het effect om onmiddellijk je aandacht naar binnen te krijgen. Er is voor mij geen enkele meditatievorm die zo snel effect heeft en je ertoe aanzet om in verbinding te gaan met lichaam en geest.

2. Ademhaling

Onze ademhaling is het enigste hulpmiddel dat dag en nacht beschikbaar is en waarmee we directe invloed kunnen uitoefenen op ons emotioneel welzijn. Verlengd uitademen activeert ons parasympatisch zenuwstelsel, het gedeelte van ons autonoom zenuwstelsel dat verantwoordelijk is voor onze “rest & digest” modus. Vijf minuten bewust ademen brengt ons onmiddellijk in een staat van connectie en welbevinden.

3. Wandeling op blote voeten

Hoe beter de connectie met de omgeving herstellen dan gewoon onze schoenen uit te trekken en op blote voeten de wereld intrekken. Het verhoogt onder andere je energieniveau, verbetert je slaap en verlaagt het cortisol niveau in je lichaam.

Deze 3 methodes zijn eenvoudig te integreren in je dagelijkse gewoonten en verhogen onmiddellijk je welzijn. Redenen genoeg dus om op die eerste dag terug op kantoor met zijn allen de schoenen uit te trekken, eens lang uit te ademen en…samen een ijsbad te nemen? Terug connectie met z’n allen boven alles, zeker?