planning is key
image/svg+xml
Herculean Alliance

Waar staan we nu?

By:

Waar staan we nu? In mijn vorige artikel vertelde ik al over onze excuses om onszelf niet in beweging te houden en hoe we deze kunnen doorbreken. Als we terugblikken op de stappen die al werden gezet, dan is het duidelijk dat het perfect mogelijk is om een optimale balans in je levensstijl te vinden. Mits het vervullen van 3 voorwaarden die ik hier even herhaal:

  • zorgvuldig herplannen van je tijdinvestering,
  • de juiste keuze maken voor een activiteit die bij je past en haalbaar is.
  • het stellen van specifieke doelstellingen.

So far so good.

Maar toch ervaren we allemaal dat het verschrikkelijk moeilijk is om dat consistente ritme te bewaren. Zelfs al weten we heel goed wat we moeten doen: het is voor velen een proces van vallen en opstaan. Maar dat herpakken is belangrijk om steeds dichter tot je doel te komen. Geloof me, je komt er wel als je blijft volharden!

Je bent nu al een betere versie van jezelf als je in de praktijk doet wat je voordien zelfs nog niet voor mogelijk hield. Om te vermijden dat we hervallen in oude patronen, doorloop ik samen met jou enkele tips en tricks. Alles wat je kan helpen om consistent te zijn in je nieuwe ritme.

Trust in the you of now
  1. Subdoelen definiëren. In de eerste plaats is het belangrijk om de kleine stapjes voor ogen te houden. Elke week opnieuw. Ga op zoek en zorg voor die kleine overwinningen waaruit je moed kan putten om verder te gaan en vol te houden. Je subdoelen niet halen betekent niet meteen dat je gefaald hebt! Het betekent dat je elke dag de kans krijgt om je focus te herrichten. En dus bij te sturen als gisteren niet gelopen is zoals het zou moeten.
  2. Jezelf belonen. Waarom niet? Je wordt een betere versie van jezelf, dus daar mag je best trots op zijn. Boek die beloning alvast in je agenda, zodat je jezelf eraan herinnert wat het behalen van je doelen oplevert. Het boost je zelfvertrouwen en geeft je extra energie om de ingeslagen weg aan te houden -want het is de juiste.
  3. Je actie delen. Smijt het in de groep en spreek uit dat je bezig bent om een betere versie van jezelf te worden. Op deze manier wordt het een beetje een competitie tegen jezelf maar met een publiek, zoals je vrienden, familie of collega’s. Dit is een leuke manier om te interageren met je omgeving. Wedden dat je al snel elkaar pusht naar die overwinningen? Ook als groep kan je werken met beloningen. Stel gezamenlijk een doel voorop en koppel hier een beloning aan vast voor alle deelnemers. In ons team hebben we er een stappen challenge van gemaakt. Dit is voor iedereen haalbaar is en ik kan je alvast verklappen dat we als Herculeanen elkaar scherp houden op deze manier.

Voor ieder van ons bestaat er wel een methode om op de juiste track te blijven. Maar ik geloof dat je met de bovenstaande tips al wel 3 cruciale focuspunten hebt om consistent te doen wat je zegt. Focus je op de kleine overwinningen die je kan realiseren, beloon jezelf daarvoor en deel het met je community. Succes en keep up the good work!