image/svg+xml
Herculean Alliance

Duval Union stapt in kapitaal van Herculean Alliance

By:

Duval Union stapt in kapitaal van Herculean Alliance. Antwerpen, 5 juni 2019 – Duval Union neemt een belangrijke participatie in Herculean Alliance. Samen zullen ze het employee engagement platform dat Herculean Alliance ontwikkelde verder uitbouwen en in de markt zetten. Ook voor de uitbreiding van het engagement event Hercules Trophy en het CSR-programma Pink Ladies Games worden de krachten gebundeld. Marc Bresseel, Founding Partner bij Duval Union, zal toetreden tot de Raad van Bestuur bij Herculean Alliance.

Lees hier het artikel in De Tijd.

Duval Union is gespecialiseerd in business, marketing & communicatie consulting en uitvoering. Herculean Alliance is vooral gekend van o.m. Hercules Trophy, Pink Ladies Games en het platform rond personeelsengagement en – welzijn. In een wereld waarin marketing en HR steeds dichter naar elkaar toegroeien, is deze participatie een verrijking voor beide bedrijven.

Duval Union staat voornamelijk bekend omwille van haar kennis en jarenlange ervaring in business consulting, marketing en communicatie, waarbij klantbeleving nooit veraf is. Herculean Alliance van haar kant gelooft dat geëngageerde medewerkers de sleutel zijn tot loyale en meer betrokken klanten. Uit studies van o.a. Gallup blijkt immers dat bedrijven met geëngageerde medewerkers een verdubbeling van de omzet kennen en zelfs een verviervoudiging van de marge.

Duval Union en Herculean Alliance, beide ecosystemen met een coöperatieve structuur, sluiten daarin naadloos op elkaar aan. Beide organisaties willen het verschil maken via het employee engagement platform, in combinatie met de bestaande service business.  Het is de gezamenlijke ambitie om trusted advisor te zijn via digitale transformatie, employer branding, sports marketing, content marketing, community building, CSR, teambuilding, workshops, welzijnstrajecten, enz.

Marc Bresseel, Founding Partner Duval Union: ”Met Duval Union hebben we tot nu toe een bedrijf gebouwd dat diensten en expertise levert met focus op business consulting, en marketing en communicatie.  Het succes van elke transformatie ligt echter voor een groot stuk in handen van de eigen mensen en de cultuur van het bedrijf. Onze aanpak brengt ons steeds dichter bij de identiteit en het DNA van onze klanten en hun mensen. Via Herculean Alliance en hun platform kunnen we vanaf nu onze klanten een nog betere 360 graden benadering bieden.

Yves Vekemans, CEO Herculean Alliance: “Via ons engagement-platform zetten we de medewerkers van bedrijven in als ambassadeurs. Samen met klanten en andere stakeholders bouwen we vervolgens aan een tribe die de bedrijfscultuur uitdraagt. De technologische laag van ons platform is al sinds de oprichting aanwezig, en we hebben als organisatie de laatste jaren een shift gekend naar een tech speler in HR. Het is een bewuste en cruciale keuze om echter onze andere services business verder te doen groeien. We geloven namelijk dat het ene momenteel niet zonder het andere kan. Het engagement plafond meet wat er echt leeft binnen de bedrijfscultuur. Op die manier koppelen we vanop de werkvloer ook terug naar het strategische luik en dat maakt de cirkel rond.”

Over Duval Union – www.duvalunion.com
Duval Union – een coöperatieve vennootschap die werd opgericht op 1 september 2014 – is een consulting, marketing- en communicatiegroep die experts uit verschillende domeinen bij elkaar brengt en merken helpt groeien door een slimme combinatie van kennis, technologie en creativiteit. In het coöperatieve systeem versterken bedrijven elkaar. Iedereen kan zich focussen op de eigen sterktes en expertise, en tegelijk profiteren van de sterktes van andere Duval Union-partners. Zo zijn grotere projecten mogelijk zonder in te boeten aan de flexibiliteit die eigen is aan kleinere ondernemingen. Duval Union combineert de ambitie van jonge marketingtalenten met de knowhow van doorgewinterde experts. Samen helpen ze merken en bedrijven inspelen op een wereld in voortdurende verandering.

Vandaag bestaat het collectief uit de dienstenbedrijven Push To Talk (live conversation & events), Friendship (ideas for brands), Nine O’Clock Somewhere (websites, ecommerce, social media & content), Duval Branding (branding en corporate image), Profacts (research), Engaged (digital brand experience), Glickman (data science), madewithlove (applicatie ontwikkeling), SevenDays (Drupal development), Mmbsy (PR, influencer & content marketing) en FairEtail (performance marketing), Flying Colours (sports marketing) en GrowthAgent (marketing automation); Duval Union heeft ook participaties in de marketing tech partners Hoplr, Sentiance, Monotote, ZeroCopy en Influo. In de kern staat Duval Union Consulting, een strategie-agentschap dat bedrijven helpt te innoveren, en Duval Union Innovative Marketing, dat brands en marketeers helpt te vernieuwen in hun marketingstrategie, planning en executie. In de Duval Union Academy delen experts hun kennis en ervaring met de nieuwste trends in marketing en digitale technologie. Met Duval Union Search & Selection helpen we bedrijven in hun keuzes naar de juiste future-proof leiders.

Over Herculean Alliance – www.herculean.coop
Herculean Alliance is gespecialiseerd in het engageren van organisaties, community’s en merken en doet dit aan de hand van events, workshops, welzijnstrajecten en een state-of-the-art platform. Via de business units Hercules Trophy, Fabrica, Pink Ladies Games en Hercules Academy heeft Herculean Alliance al voor meer dan 50 nationaliteiten evenementen in 10 landen georganiseerd (Verenigde Staten, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika, Spanje, Polen, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Litouwen, Oostenrijk). Het Herculeaanse DNA is uniek door de combinatie van gamification, sportainment en authentieke totaalervaringen. |