image/svg+xml
Herculean Alliance

Oprichter Herculean: Yves Vekemans

By:

Oprichter Herculean: Yves Vekemans. Yves houdt van zijn leven. Hij is gepassioneerd over alles wat hij doet, zowel in zijn prive- als zijn werkleven. Hij is een energieke zakenleider, go-giver, coach, familieman en man van de wereld. A humble warrior who never gives up, zoals hij zichzelf beschrijft.

Hij heeft kans gekregen om te leren van ongelofelijke mensen in verschillende industrieën, landen en ondernemende jobs. Hij leidde verschillende bedrijven op succesvolle wijze en ontving de award voor de jongste CIO van het jaar in België in 1999.

Yves is ervan overtuigd dat iedereen de wereld kan veranderen, mits een eigen droom, focus, een sterk team en de kracht van het netwerk. Hij noemt het zelfs zijn mantra. Hij gelooft dat deze post-crisis wereld snel aan het evolueren is naar een collaboratieve omgeving met minder plaats voor ego’s en hyperconsumptie. Hij gelooft sterk in Energie en Resonantie en dat er meer in het leven is dan IQ en EQ.

Sinds 2009 focust Yves op het uitrollen van de Hercules Trophy over de hele wereld. Dat is nu eens een uitdaging! Wat ooit een krankzinnig idee was voor velen, is nu een droom die stilaan realiteit aan het worden is.

Bij het begin van de recessie, besloten Yves vrouw Inge een risico te nemen door hun high-profile corporate levens op te geven en om te beginnen met Hercules Trophy International. Op 2 jaar tijd, namen ze het succes van de Hercules Trophy in België naar de Verenigde Arabische Emiraten, Nederland, Spanje, Zuid-Afrika, Duitsland en de Verenigde Staten. Ze hopen dat duizenden teams meedoen in de komende Hercules Trophy’s.

Aan het einde van 2011 gingen Yves en Inge een extra uitdaging aan. Ze wilden beide meer goed doen door middel van sport. Yves werd CMO van Special Olympics Summer Games Europe-Eurasia 2014 en Inge richtte de Herculix Foundation op. In de tussentijd begon Yves met lesgeven voor de Real Madrid Sports Management MBA en was hij gastspreker bij NYU.

yves-copyYves houdt ervan om voor een groot publiek te spreken, te reizen en kennis te delen. Hij gelooft in duurzame partnerships, heeft een hekel aan politieke spelletjes. Daarnaast heeft hij brede interesses en houdt hij ervan om te leren van anderen. Zijn kracht bestaat erin dat hij snel veel informatie kan absorberen en dankzij een abstract denkvermogen complexe situaties kan analyseren. Verder geniet hij ervan om verschillende typesmensen te coachen en hen zo te helpen om buitengewone doelen te bereiken.

In 2014 liep Yves een aantal coaches tegen het lijf. Samen hebben ze Hercules Academy opgericht om bedrijven met holistische en geïntegreerde corporate wellbeing programma’s te helpen.

De meest recente onderneming van Yves is de start van de Hercules Projects waarbij de unieke know-how van de Hercules Trophy wordt toegepast in projecten op maat.

Samen met Inge, zijn vrouw, zakenpartner en soulmate, heeft Yves 3 kinderen die hij zoveel mogelijk de wereld wilt laten zien. Vroeger was Yves een multisport fanatiekeling. Door het reizen en familieleven heeft hij een nieuwe passie gevonden in het tuinieren. Een professionele tuinier worden is waarschijnlijk het volgende op zijn agenda.

Yves heeft een Masters diploma in wiskunde en IT, MBA en een diploma in Operations Management. Hij spreekt Nederlands, Frans, Engels en Duits en heeft nog allerlei gebruikelijke -of minder gebruikelijke trainingprogamma’s doorlopen. Zijn bibliotheek zit vol met boeken, sommige zijn interessant, andere niet.

Misschien weinig verrassend: Yves heeft Persoonlijkheidstype 3.