image/svg+xml
Herculean Alliance

Workshop: groeien via crowdfunding

By:

Workshop: groeien via crowdfunding. Eind november nodigt Inge Van Belle haar netwerk van de Straffe Madammen uit voor een workshop in Brussel over crowdfunding, een alternatieve vorm van financiering voor je groeiplannen. Ze won met Herculean in 2017 de award voor beste Crowdfunding campagne. Yamina Krossa, die net een boek schreef over innercrowdfunding, komt ook langs en deelt haar ervaring met geld inzamelen bij vrienden, familie of collega’s voor een goed doel. Schrijf je hier in voor deze leerrijke sessie.

Waarover gaat het?

In 2017 werd in België 24,9 miljoen euro opgehaald via crowdfunding, waarbij meer dan 2.200 projecten en ondernemingen succesvol werden gefinancierd. Bijna driekwart van het opgehaalde bedrag was in 2017 bestemd voor ondernemingen, het overige bedrag ging naar creatieve of maatschappelijke projecten. Crowdfunding blijft echter nog een nobele onbekende in België en behoudt al te vaak nog de connotatie met donaties. Maar crowdfunding kan ook gebeuren in de vorm van aandelen of een lening en wordt op die manier een interessante alternatieve vorm van financiering. Maar er is nog meer: Crowdfunding kan een manier zijn om klanten, stakeholders of ambassadeurs te verbinden met je merk.

Wie geeft de workshop?

Vorig jaar slaagde Herculean erin om een equity crowdfunding campagne op te zetten via het Spreds platform. We wonnen de Award voor Beste Crowdfunding in 2017, o.m. omdat ze erin slaagden om onze community hierbij te betrekken en zo meer draagvlak te creëren. Als een van de pioniers in België rond equity crowdfunding deelt Inge graag haar “lessons learnt” met het Straffe Madammen netwerk. Misschien kan het jou wel inspireren om de stap te zetten naar de financiering van jouw groeiplannen. Als kers op de taart houdt Yamina Krossa een warm pleidooi rond innercrowdfunding. Yamina lanceerde zopas haar boek “Laat je net-werken” en heeft als ultiem doel om iedereen de warmte te laten ervaren van wat kan gerealiseerd worden door de krachten te bundelen.

Verloop van de avond

  • 19.00: Onthaal met hapje en drankje
  • 19.30: Voorwoord door Spreds: Verschillende financieringsvormen voor elke groeifase: van idee tot bedrijf
  • 20.00: Hoe begin je eraan? Inge deelt haar ervaringen over hoe je een campagne kan opzetten en welke rol je bestaande community kan spelen. Inge doorspekt haar verhaal met do’s en don’ts om anderen te helpen met hun verhaal.
  • 20.45: Innercrowdfunding: het verhaal van Yamina Krossa
  • 21.00: Drinks

Locatie: Co-Station Brussels, Sint Goedeleplein 5, 1000 Brussel

Er is plek voor 70 deelnemers, Straffe Madammen en Mijnheren welkom. Deelnemen kost 75 euro, inschrijven is verplicht. Boek je ticket via deze link.