image/svg+xml
Herculean Alliance

Herculean wint Award voor Beste Crowdfunding 2017

By:

Herculean wint Award voor Beste Crowdfunding 2017. 20 Oktober 2017- Herculean won de trofee voor “Beste Crowdfunding Campagne 2017” op Crowdday in Antwerpen. De equity crowdfunding campagne van Herculean werd verwezenlijkt op het MyMicroInvest platform eerder dit jaar. Een professionele jury vergeleek succesvolle projecten van het afgelopen jaar en bekroonde Herculean met de eerste prijs. 

Deze prijs betekent een enorme boost voor ons hele team. We zijn trots op deze publieke erkenning, vooral op het belangrijkste crowdfunding evenement waarop alle toonaangevende spelers aanwezig zijn. Deze prijs bevestigt dat we het juiste pad volgen, zelfs ondanks de meerdere uitdagingen“, Inge Van Belle. “We hebben hier ontzettend veel uit geleerd en zijn nog meer overtuigd van crowdfunding. We kunnen dan ook niet wachten om meer fans te betrekken in de komende jaren als integraal deel van onze internationale expansie. Meer dan ooit beschouwen we het als onze rol om een pioniersrol te spelen in de sportainment en wellbeing markt.

IMG_0758

Herculean begon crowdfunding te overwegen tegen het einde van 2016 en haalde een half jaar later kapitaal op ter waarde van circa 1 mil EUR via een financiële mix. Een overzicht van de mijlpalen:

Over Crowdday

Crowdday is het belangrijkste congres in dit land voor iedereen die betrokken is in crowdfunding en wordt georganiseerd door Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-WaaslandDouw & Koren  en PMV. Meer dan 300 ondernemers, investeerders, crowdfunding platformen en financiële specialisten woonden deze tweede editie van Crowdday bij.

Image-1
Inge Van Belle, Herculean co-founder, en Peter De Decker, MyMicroInvest.

Herculean stichter Yves Vekemans was een van de keynote sprekers en gaf meer uitleg over Equity Crowdfunding. Dries Bols van LifePower had het over reward-based crowdfunding en Wim Ballieu van Balls&Glory had het uitgebreid over het model van lending-based crowdfunding.

Yves nam ook deel aan een panelgesprek over de rol van Crowdfunding in de financiële mix, samen met Francis Van der Haert (Deloitte), Koen Schrever (KBC), Alex De Ridder (PMV), Bart Eeckhout (ING) en Kris Leys (BNP Paribas Fortis).

Een woordje uitleg over de Crowdday partners:

  • VOKA is de Vlaamse Kamer van Koophandel. De organisatie telt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel en vertegenwoordigt zo 65% van de prive werkgelegendheid en 66% van de toegevoegde waarde. Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland focust specifiek op de Antwerpse regio met als belangrijkste speerpunt de Antwerpse haven.
  • Het Nederlandse Crowdfunding agentschap Douw & Koren helpt ondernemers hun publiek te bereiken via crowd engagement. Het agentschap implementeerde al meer dan 400 campagnes sinds 2011.
  • PMV is een doe- en durfbedrijf dat de toekomst van de Vlaamse economie vormgeeft. Zij financiert beloftevolle ondernemingen van bij de prille start tot en met de groei en internationalisering. Met en voor de overheid, en andere partners, realiseert zij projecten die belangrijk zijn voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen.
  • Andere event partners waren Hello Bank crowd, Look & Fin, Bolero Crowdfunding, Bryo, MyMicroInvest, Starters Creative Xchange, Ulule, BAN Vlaanderen, Kickstarter, Seedrs, Kiss Kiss Bank Bank, WinWinner en CrowdAngels.

Over Herculean

Herculean is het sportainment en corporate wellbeing platform. We ontwikkelen formats om mensen te engageren en meer energie te bezorgen. Momenteel organiseren we Hercules Trophy, Hercules Academy, Hercules Projects, Ladies Games en Pink Ladies Games met eigen kantoren in België, Dubai en New York.