Synkroon

Welzijnsdag voor non-profit organisatie

Welzijnsdag voor non-profit organisatie Synkroon. Wie denkt dat alleen grote ondernemingen zich een welzijnsbeleid kunnen veroorloven, slaat de bal mis. Non-profit organisatie Synkroon bewijst het tegendeel.

Synkroon is een centrum in België, gespecialiseerd in training, begeleiding en bemiddeling voor mensen met een handicap op het werk. Het centrum richt zich op werkzoekenden, werknemers en werkgevers om zo een duurzame tewerkstelling te realiseren.

Samenwerken na fusie

Synkroon is ontstaan uit een fusie tussen 2 gespecialiseerde centra, De Kiem en GOCI. Beiden waren reeds meer dan 30 jaar actief voor dezelfde doelgroep. De fusie tussen beide organisaties werd in 2016 officieel aangekondigd. De eerste 6 maanden van het jaar heeft het nieuw samengestelde team intern hard gewerkt om beide organisaties te synchroniseren.

Na de zomer vond het managementteam dat het tijd was om aandacht te besteden aan het teamgevoel. Het doel was om een ontspannen dag te organiseren met een extra vleugje teambuilding.
Directeur Martine Verlinden koos voor een corporate wellbeing dag in samenwerking met Herculean Alliance, om zo het welzijn en geluk van al haar medewerkers te benadrukken.

Het is een zeer succesvolle dag geweest voor het team,” zegt mevrouw Verlinden. De formule “Move@Synkroon” met Sabine Appelmans gaf een extra dimensie qua inhoud en motivatie.

Directeur Synkroon Martine Verlinden

“Ons team is al vele jaren zeer toegewijd aan mensen met een handicap. Het coachen en overtuigen van werkgevers om zich open te stellen voor deze bijzondere groep vergt veel energie”.

Verloop van de dag

Daarom was de middag met onze Olympisch Coach de perfecte gelegenheid om te leren en te ervaren wat mindfulness inhoudt. De “Sleep Baby Sleep” module met zowel theoretische tips als praktische oefeningen gebaseerd op het verbeteren van je slaap was de afsluiter van de dag.

Het Synkroon team was erg enthousiast over de ervaring en genoot duidelijk van de dag in een prachtige omgeving. Het is de missie van Synkroon om verantwoordelijkheid op te nemen voor het welzijn van de medewerkers. Als eerste actie na deze prachtige teamdag zal Synkroon, dankzij de inbreng van Herculean Alliance een wekelijkse bewegingssessie organiseren voor het team.