Welzijn voor Media-Saturn

Welzijn voor Media-Saturn! Bij Media-Saturn hebben ze het al langer begrepen: de wellbeing van je medewerkers is cruciaal voor het slagen van een onderneming. Zo werd vanuit de hoofdzetel in Ingolstadt het “Stay Fit” programma opgezet, waarin een actieve en gezonde levensstijl gepromoot en ondersteund wordt door tal van verschillende initiatieven.

Ook de regionale afdelingen van het wereldwijde multimedia conglomeraat doen er alles aan om hun medewerkers te ondersteunen in het zoeken naar een gezondere levensstijl. De Belgische divisie bijvoorbeeld, contacteerde Herculean Alliance onlangs nog om enkele wellbeing workshops te koppelen aan een strategische voormiddag vol meetings.

Wanneer -zo rond het middaguur- de neuzen allemaal in dezelfde richting stonden, kregen de aanwezigen eerst nog even een heerlijk gezonde lunch voorgeschoteld. Huisgemaakt bruin brood, iemand?

Die leverde meteen de benodigde dosis energie om de namiddag aan te vatten. Beginnen deden we met een interactieve yoga workshop voor alle niveaus. De deelnemers leerden er beter omgaan met de overvloed aan informatie en prikkels die iedereen vandaag de dag op het kantoor te verwerken krijgt. De Herculean Alliance gecertifieerde yoga instructrice inspireerde hen daarnaast ook tot een bredere kijk op zichzelf -zowel op, als naast de werkvloer. Meteen twee vaardigheden die de deelnemers kunnen gebruiken om krachtiger én vitaler in hun werk te staan.

Na een kleine pauze, ging de mindfulness sessie van start. In deze tweede workshop leerden de aanwezigen de basics van meditatie en hoe je je ademhaling beter kunt controleren om zo een groter bewustzijn te cultiveren. Dat helpt je om de rode draad in je leven beter te zien, waardoor je minder beïnvloed wordt door de dagelijkse pieken en dalen. Handige tips om te vermijden dat stress en somberheid zich opstapelen, stonden eveneens op het programma.

Afsluiten deden we met een amicale drink, met -net zoals de rest van de dag- enkel non-alcoholische dranken. Niet dat dat te merken was aan de sfeer!