Vlaams-Brabant brengt personeel in balans

Vlaams-Brabant brengt personeel in balans. Op 27 maart lanceert de provincie Vlaams-Brabant naar aanleiding van haar personeelsdag een nieuw welzijnsbeleid. Met het initiatief ‘Vlaams-Brabant in BALANS’ wil ze haar medewerkers maximaal responsabiliseren om een gebalanceerd leven te leiden. Herculean ontwikkelde een programma waarin een online welzijnsplatform gecombineerd wordt met unieke sessies en als kers op de taart een eigen Hercules Trophy concept op maat van de provincie Vlaams-Brabant. Op 27 maart om 12.30 uur wordt ‘Vlaams-Brabant in BALANS’ voorgesteld in het Provinciehuis.

Begin deze maand werd de overheidsopdracht van de provincie Vlaams-Brabant voor de tweejaarlijkse personeelsdag en een welzijnstraject van de werknemers toegekend aan Herculean, de organisatie die gespecialiseerd is in het engageren en energiseren van mensen.De overheidsopdracht bestond uit 2 verschillende luiken: de Dag van het Personeel op 5 oktober en het welzijnstraject ernaartoe. Het traject start met een kick-off op 27 maart en bevat verschillende sessies rond 4 pijlers die de welzijnsfilosofie onderbouwen: evenwicht op Mentaal – Fysiek – Voedings- en Sociaal vlak. Deze pijlers dienen als basis voor de verschillende sessies en workshops die worden georganiseerd: energiesessies, workshops rond gezonde voeding, lach workshops en fit @your desk sessies voor drukbezette medewerkers.
Meer dan ooit is de provincie een dienstenorganisatie waarbij de kwaliteit van onze diensten afhangt van onze mensen. De personeelsdag is een ankerpunt, waar iedereen jaarlijks naar uitkijkt. Om het effect van een teamdag duurzaam te maken, vonden we het belangrijk om de medewerkers zoveel mogelijk te betrekken in een traject op langere termijn. Elk initiatief, of het nu georganiseerd wordt door de provincie of uitgaat vanuit de medewerkers zelf, wordt hierbij aangemoedigd. We zijn hiermee pioniers als provincie en zijn er vast van overtuigd dat deze aanpak vruchten zal afwerpen op het welzijn en de productiviteit van onze medewerkers, zowel op korte als op lange termijn’, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor personeelsbeleid.

1962043547

Het traject kreeg de naam ‘Vlaams-Brabant in BALANS’, waarbij elke letter van het woord staat voor een adjectief: Bewust, Actief, Levendig, Authentiek, No-nonsens en Sociaal. Het online platform informeert de medewerkers en laat hen toe om hun persoonlijke stappenplan en acties te loggen en te beheren. Op die manier verzamelen de ambtenaren sterren en kunnen ze Helden worden van Vlaams-Brabant. Elk initiatief dat bijdraagt tot een evenwichtiger leven en aangename werksfeer telt mee. Zelfs iets gaan drinken met de collega’s na het werk, of een wandeling gaan maken. Op de personeelsdag worden de meest opmerkelijke medewerkers gelauwerd.

Sinds jaren pleiten we voor een evenwichtig welzijnsbeleid. Niet enkel met aandacht voor het typische fysieke luik, maar ook voor de andere aspecten’, zegt Yves Vekemans, CEO van Herculean Alliance. ‘Niet elke werknemer wordt getriggerd op dezelfde manier. Door mensen de kans te geven om op eigen tempo aan te sluiten bij een van de doelstellingen die het best bij hen passen, nemen we hen mee in een evolutie. Dit verhoogt de kans op welslagen aanzienlijk. De rol van het platform waarbij ze hun acties beheren en relevante informatie krijgen is daarbij cruciaal’.
images

Op dinsdag 27 maart om 12.30 stellen gedeputeerde An Schevenels en Inge Van Belle, co-founder van Herculean, ‘Vlaams-Brabant in balans’ voor.
Daarna is er een stretchsessie voor het personeel van de provincie.

Adres: Auditorium van het Provinciehuis, Provincieplein 1 in Leuven