Vandeputte

Spring is in the air!

Teamevent voor Vandeputte – in co-creatie met KonseptS.
Na de winter van 2022 brak eindelijk het goede nieuws aan om de Covid maatregelen te versoepelen en terug evenementen te organiseren. Het ideale moment om terug de medewerkers te connecteren met elkaar, dacht Vandeputte, experten in veiligheid.

Vandeputte groeide de voorbije decennia uit tot een trendsetter in industriële veiligheid en in welzijn. Eerst in België, maar vervolgens ook in Europa. Inmiddels verzekeren meer dan 4000 bedrijven, van kmo’s tot multinationals, zich via Vandeputte van hun veiligheid.

De basis van dit succes is de manier waarop Vandeputte hun jarenlange ervaring en expertise vertalen naar een persoonlijke aanpak. Daarbij is passie voor welzijn op het werk de belangrijkste drijfveer.

Niet enkel voor hun klanten, maar ook voor hun medewerkers. Hierom hebben ze besloten om samen met Herculean Alliance en KonseptS, een teamevent te organiseren om opnieuw alle medewerkers te verbinden. En dit via een laagdrempelige competitie, lekker eten en vooral: heel veel fun.

Sophie Naze van KonseptS en ons team gingen meteen aan de slag om er een onvergetelijke party van te maken, helemaal in een kleurrijke lentesfeer. Spring is in the air, letterlijk en figuurlijk dus!

Hoe zorg je ervoor dat de deelnemers helemaal in de sfeer zijn op de dag zelf? Dat je no shows vermijdt, en dat je de cultuur in de organisatie al helemaal kan aanvoelen?

Door een voorbereidingstraject natuurlijk. In de aanloop naar de big day konden de Vandeputte medewerkers zich al helemaal mentaal en fysiek voorbereiden. Hoezo? Ons online platform zorgt er immers voor dat de deelnemers al in teams worden onderverdeeld. En dat ze hun eigen teamidentiteit kunnen bepalen, met een eigen foto, slogan, favoriete teamsong, enz. Daarnaast kunnen de teams elkaar ook al beginnen uitdagen, en stemmen ronselen om verkozen te worden als coolste team. Dat was net wat de Vandeputte medewerkers nodig bleken te hebben, want meteen was dit initiatief een echte hit. De meer dan 20 deelnemende teams gingen meteen al aan de slag, met teams zoals de Blauwe Draken, 7VDP’ers in de lucht, of mysterieus klinkende namen, zoals de Dwalende Geesten. Een leuk voorproevertje van het event zelf in ieder geval!

Teambuilding en festival

“Goed begonnen is half gewonnen”, moeten ze gedacht hebben bij Vandeputte. De meeste teams hadden hun hele voorbereidingstraject doorlopen en konden meteen starten met extra punten. That’s the spirit!

Op de dag van het event starten we de dag met de inschrijvingen van de teams, een ludieke quiz op maat, een Herculeaanse opwarming met een bijzonder kleurrijk moment! Iedereen geniet, lacht en danst… Energy doesn’t lie.

Na de opwarming is tijd voor het serieuzere werk, met 6 battles op het menu. De 6 uitdagingen zijn een mix van snelheid, teamwerk, coördinatie, kracht, behendigheid en ook een klein beetje geluk. Voor elk wat wils dus. En het goede nieuws is dat niet alle deelnemers aan alle challenges moeten deelnemen. Op die manier kan iedereen zelf kiezen wat bij hem/haar past. Tussen de challenges door zijn er ook voldoende rustpauzes voorzien, net als een aantal explosieve fun momenten op de dansvloer voor de liefhebbers.

Na de uitdagingen breekt het helemaal los met een kort en krachtig apéro-moment, een lekkere BBQ en de prijsuitreiking. Hier zetten we niet enkel de eerste 3 winnaars in de bloemetjes, maar ook het best verklede team, coolste team, fair play team, enz.

En de dag sluiten we af met een Herculeaans feestje, waar de inflatables ons rond de oren vliegen.

Joyce Verschueren, interne communicatie bij Vandeputte: Ik wil jullie graag nog heel erg bedanken voor ons topfeest van afgelopen vrijdag. Ik was er zelf verbaasd over hoe goed iedereen mee was en heb alleen maar complimenten gehoord. Gelukkig waren de weergoden ons uiteindelijk ook nog goedgezind. En ik heb me zelf trouwens ook kostelijk geamuseerd. 🙂 Echt een topconcept. Hopelijk hebben jullie er de rest van het weekend ook nog een succes van kunnen maken! Hopelijk tot een volgende keer!” Graag meegenieten van deze dag? Bekijk hieronder de aftermovie van het ‘Spring is in the air’ event.