Pomax

Pomax viert 25ste verjaardag in style met de Pomax Games

Pomax viert 25ste verjaardag in style met de Pomax Games. Pomax, één van de meest vooraanstaande interieurontwerpmerken van België (en ver daarbuiten), bestaat dit jaar 25 jaar. Wat destijds begon als een importeerder van voornamelijk Oost-Europees glaswerk, is nu de gerenommeerde speciaalzaak in decoratie, tafelkunst en textiel. Mét een eigen flagshipstore in Antwerpen en een indrukwekkend internationaal distributiebeleid met talloze shop-in-shops.

En zoals zo vaak, bleek het eigen personeel een cruciale factor in die transitie. Dat vertaalt zich zelfs in de bedrijfsvisie van Pomax -meer bepaald onder het ‘people’-luik: “Be a great place to work as a team where people are inspired and empowered to be the best they can be.

PomaxGames2018Kurt Jacobs-212Kurt Jacobs.jpg

De beslissing om die 25 mooie jaren samen met iedereen op een gepaste wijze vieren, viel dan ook snel. Zo kregen we bij Fabrica de vraag om een actieve teambuilding dag op te zetten, waarin fun en verbinding centraal stonden.

Met een eigen eventwebsite op het Herculeaanse platform kwam de vibe al weken voordien tot leven. De deelnemers werden ingedeeld in teams en zo startte meteen de online competitie, waarbij de medewerkers elkaar uitdaagden, een eigen team identiteit creëerden en populariteitsstemmen ronselden bij vrienden en familie. Een mooi staaltje van employer branding voor Pomax. Door het online platform kwamen alle deelnemers helemaal geïnformeerd en zelfs in een eigen outfit aan op het evenement.

Op vrijdag 8 juni was het dan eindelijk zo ver: Pomax viert 25ste verjaardag is style met de Pomax Games! De locatie, brasserie Il Capriani bleek trouwens een schot in de roos, met zicht op het water, zijn gezellige uitstraling en heerlijk eten.

Nog voor de opwarming, kregen de deelnemers meteen al één van de ogenschijnlijk moeilijkste opdrachten voorgeschoteld: de Pomax: Wie is het?, waarin werd getracht te achterhalen welke collega bij welke kinderfoto hoorde. Even later gingen dan de 6 andere uitdagingen van start, die samen een mooie mix vormden van techniek, inzicht, uithouding en snelheid. En of er gelachen werd!

Kim Soete: “De Pomax Teamdag was een absoluut succes. Samen met alle collega’s, en met behulp van het mooie weer, hebben we ontzettend veel plezier gehad. Er werden banden gesmeed met collega’s die we voordien enkel van naam kenden en de foto’s achteraf werden gretig gedeeld. We kijken echt met heel veel plezier terug op deze ervaring.”

Geen competitie zonder winnaars uiteraard. Niet alleen de beste teams werden er in de bloemetjes gezet. Ook het Slimste Team, Best Verklede Team, Fairplay Team en Coolste Team vielen in de prijzen. Na de Italiaanse lunch stond er nog een laatste groepsactiviteit als verrassing op het programma: vuurlopen! Over hete kolen lopen bleek geen hindernis te zijn voor het dappere Pomax team. De uitgebreide briefing bracht de deelnemers nog dichter bij elkaar en zorgde voor het extra verbindingselement. Een gedroomd einde van de dag…

De Pomax batterijen zijn helemaal opgeladen voor de komende 25 jaar. Laat de toekomst nu maar komen!