Ordina

Ordina Urban Battle 2021

Ordina Urban Battle 2021Ordina is een van de toonaangevende IT-dienstverlener in de Benelux. Ze helpen bedrijven bij hun digitale transformatie en streven ernaar om de verandering voor te blijven. Vandaar hun slagzin Ahead of change.

En om deze slogan maximaal te kunnen waarmaken, organiseert Ordina jaarlijks teambuilding dagen. Zo bevorderen ze cohesie onder collega’s, en verhogen ze de betrokkenheid tussen medewerkers. Dit jaar organiseerde Herculean Alliance een Herculean Urban Battle (HUB) voor de afdeling BPS van Ordina.

BPS, het cloud- en infrastructuurteam van Ordina, bestaat uit meer dan 100 collega’s: van infrastructuurexperten en specialisten in werkplektechnologie tot servicedesk medewerkers.

De kick-off

Na anderhalf jaar was de nood hoog om terug een live event te organiseren als cultuurmoment van Ordina. De Ordina Urban Battle was vooral bedoeld als kick-off event voor een hybride programma van minimum 6 maanden. Ideaal om vol energie de donkere wintermaanden in te gaan.

Het event startte met een warme ontvangst in de Vleeshalle te Mechelen. Na wat bijpraten en de briefing door onze Herculean crew waren de teams helemaal klaargestoomd om de stad in te trekken voor de citygame. En het was niet zomaar een citygame. De game was heel interactief opgezet om alle doelgroepen aan te spreken, ongeacht leeftijd, geslacht, condite of persoonlijkheidstype. Helemaal inclusief dus.

De Urban Challenge bestond zowel uit culturele vragen, puzzels, foto en video challenges, alsook specifieke vragen over Ordina. Er worden ook traditiegetrouw bepaalde stops ingelast in de citygame, om te gaan proeven van allerlei lokale culinaire specialiteiten. Na enkele uren citygame was het tijd voor terug gezellig samen te komen en de Herculeaanse prijsuitreiking. En het zou Herculean Alliance niet zijn, zonder heerlijk lekker eten en drankjes.

What’s next?

Ordina en Herculean Alliance sloten een partnership om de digitale werkplek te versterken vanuit de kern van de organisatie en de daarbij horende employee experience. De Ordina Urban Battle was het perfecte startschot.

En nu? Een traject vol nieuwe challenges! De medewerkers worden via gamification doorheen verschillende online challenges op het Herculean Alliance platform uitgedaagd om in teams hun beste beentje voor te zetten. De verzamelde punten per challenge worden opgeteld en geven de teams een voordeel voor het live event in 2022. 

Go Ordina!