OM Partners’ visie over Corporate Wellbeing

OM Partners’ visie over Corporate Wellbeing. Hoe trek je de juiste profielen aan en hoe behoud je ze? Hoe kom je aan een sterke teamgeest en hoe helpt de Hercules Trophy daarbij? OM Partners, één van onze nieuwste fans, legt het allemaal uit in 12 Herculeaanse vragen.logo

Wat is OM Partners?

“OM Partners is een Belgische software en raadgevend bedrijf dat Supply Chain Planning oplossingen biedt. Onze software optimaliseert de supply chain van onze klanten over de hele wereld. We zijn een groeiend bedrijf met veel mogelijkheden voor onze mensen!”

Waarom besloten jullie deel te nemen aan de Hercules Trophy?

“Dit was de eerste keer dat OM Partners deelnam aan de Hercules Trophy. Na de succesvolle eerste editie in Antwerpen vorig jaar, waren sommige collega’s zo enthousiast dat ze OM Partners inschreven voor een tweede editie. Ongeveer 15 van onze collega’s overleefden de uitdagingen en ze hadden de tijd van hun leven. Volgend jaar nemen we sowieso opnieuw deel met meer deelnemers!”

Bekijk hier de aftermovie van de Hercules Trophy 2017.

Organiseren jullie vaak activiteiten voor jullie werknemers?

“Ons bedrijf neemt vaak deel aan dit soort van teambuilding evenementen om de teamgeest te versterken. We nemen jaarlijks deel aan de 10 Miles van Antwerpen, Brussels Ekiden en sinds kort natuurlijk ook de Hercules Trophy!”beachvolley

We hebben ook een gespecialiseerd event team op kantoor dat onze eigen evenementen organiseert. We organiseren frequent quizzen, volleybal- en tennistornooien, bordspel avonden, enzovoort. Naast dit team hebben we regionale evenement managers om deze evenementen te implementeren op lokaal niveau. En natuurlijk zijn alle kantoren uitgenodigd voor deze jaarlijkse bedrijfsevenementen.”

Welke initiatieven ondernemen jullie met betrekking tot Corporate Wellbeing?

“We proberen onze werknemers gezond en gemotiveerd te houden door een brede waaier aan activiteiten en faciliteiten aan te bieden.garden

Eerst en vooral doen we dit door een inspirerende werkomgeving te creëren. Elk van onze kantoren is een aangename werkplaats met speciale aandacht voor “cross-office” samenwerkingen.

Door onze voortdurende groei is ons voormalige hoofdkantoor in Wommelgem te klein geworden om tegemoet te komen aan het toenemend aantal werknemers. Daarom hebben we onze infrastructuur in 2015 verdubbeld. Ons hoofdkantoor bevat nu een ruim auditorium, een mooie tuin en een ‘bistro’ waar we onze gezellige bijeenkomsten organiseren. We hebben tal van moderne en ruime vergaderzalen en kleurrijke en inspirerende creatieve ruimten. Deze goed uitgeruste vergaderruimten maken het mogelijk om moeiteloos online vergaderingen te organiseren.

Ten tweede voorzien we veel sport- en entertainment faciliteiten. Onze medewerkers kunnen genieten van vele voordelen die gepaard gaan met werken bij OM Partners, waaronder voorzieningen zoals fitnessruimten, tafeltennis en pooltafels en een beachvolleybalveld. Ons hoofdkantoor heeft bijvoorbeeld een ruime fietspoort en comfortabele douchefaciliteiten.bistro

Ten derde cultiveert OM Partners een gezonde levensstijl door sportevenementen te organiseren en gezonde voeding aan te bieden. We organiseren jaarlijks fiets-naar-je-werk uitdagingen en vieren onze fietsers door hen te belonen op de Nationale Fiets naar je Werk Dag. Maandag is onze fruitdag en donderdag is het soepdag.”

Heeft u een flexibel personeelsbeleid?

OM Partners’ visie over Corporate Wellbeing: “Bij OM Partners bieden we flexibiliteit op het werk in die mate dat het niet conflicteert met ons naadloos opgezet teamwerk, om zo onze performantie verder te kunnen optimaliseren.

We stimuleren bovendien zelfmanagement. Van onze medewerkers wordt verwacht dat ze zich houden aan de minimum werkuren, maar ze mogen hun werk wel autonoom organiseren.OM partners

Deze positieve energie leidt tot uitstekende prestaties. Telewerken is af en toe toegestaan, onder de voorwaarde dat het project waar je aan werkt dat toe laat. Bovenop ons hoofdkantoor, hebben we bovendien nog 2 satelliet kantoren in België. Deze vestigingen in Gent en Waver werden opgericht om het thuis-werk verkeer te verlichten.

Hoe zou u de financiële vergoeding van uw werknemers in vergelijking met andere marktspelers situeren? Biedt u extralegale voordelen aan?

“Naast een competitief salarispakket bieden wij onze medewerkers ook een iPhone, laptop, maaltijdbonnen en een bedrijfsauto aan. Vanaf managementniveau ontvangen medewerkers ook een internetabonnement.”

Is OM Partners actief betrokken bij de integratie van nieuwe medewerkers? Welke acties ondernemen jullie om ze op de hoogte te krijgen? Maken jullie gebruik van enige technologie in dit proces?

“Wanneer je bij OM Partners begint te werken, wordt er voor de eerste maanden een trainingsprogramma uitgewerkt, afhankelijk van jouw achtergrond en de projecten waar je aan zal werken. Nieuwe werknemers krijgen een coach en een dagdagelijkse coach die hun in verschillende projecten begeleiden, ervoor zorgen dat ze groeien, nieuwe dingen aanleren, bepaalde competenties ontwikkelen en verantwoordelijkheden opnemen.by @Philippe Wuyts Photography

Allereerst wordt er een algemeen basisopleidingsprogramma opgezet, waarin trainingen over de verschillende procedures en teams, soft skills, over onze Supply Chain Planning applicaties enzovoort, vervat zitten. Naast dit formele trainingsprogramma creëren de coaches een op maat gemaakt opleidingsprogramma volgens jouw specifieke behoeften. We investeren in “mixed learning” door middel van een mix van interactieve workshops te bieden, klaslokaal trainingen, e-learning en nog zoveel meer. Inschrijven op een van onze interne of externe workshops is mogelijk via onze gebruiksvriendelijke webpagina.”

Stimuleren jullie jullie werknemers om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen? Bieden jullie bijvoorbeeld trainingen aan? Kunnen ze hun programma personaliseren? Voorzien jullie in een prestatiebeloning?

“Dankzij ons coaching kader kunnen onze collega’s hun talenten op de meest optimale manier ontwikkelen. De dagelijkse coach richt zich op de dagelijkse invulling en realisatie van jouw projecten, terwijl de coach je lange termijn ontwikkelingsplan ondersteunt. Dit ontwikkelingsplan wordt besproken tijdens een officiële jaarlijkse beoordelingsvergadering.

We stimuleren onze collega’s voortdurend om hun vaardigheden en talenten te ontwikkelen en ownership op te nemen voor hun eigen vooruitgang. In ons groeiend bedrijf bieden we de flexibiliteit om in verschillende richtingen mee te groeien. Iedereen wordt gestimuleerd om nieuwe initiatieven te nemen en te realiseren.”

Speelt CSR (Corporate Social Responsibility) een belangrijke rol binnen jullie bedrijf?

“OM Partners neemt graag zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid op en maakt jaarlijks dan ook een budget op voor liefdadigheidsinitiatieven die een grote en blijvende impact opleveren. Omdat we onze medewerkers hierin actief willen betrekken, raden wij hen jaarlijks aan om een liefdadigheidsorganisatie op te geven waar ze persoonlijk mee verbonden zijn. Vervolgens worden alle collega’s betrokken in de stemming waarin de verdeling van het liefdadigheidsbudget bepaald wordt.

Wat houdt een goed team volgens jullie in? Wat verbindt jullie ertoe om teamwork tussen medewerkers te stimuleren?

OM Partners’ visie over Corporate Wellbeing: “Bij OM Partners geloven we dat goed teamwerk alleen mogelijk is met goede teamspelers. We werken allemaal nauw samen in een ontspannen en informele sfeer. Net dit teamwerk is cruciaal voor onze groei en zorgt ervoor dat OM Partners uitblinkt in al wat het doet. Dat is waarom we geen mensen outsourcen: we geloven dat, door onze mensen samen te houden, we ons werk op een hoger niveau kunnen houden. Dat maakt van OM Partners een plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar ze leren en geïnspireerd worden.  by @Philippe Wuyts Photography

Om dit idee te versterken, hebben we 2017 uitgeroepen tot “Het Jaar van Teamwerk!”.  Elke maand introduceren we een andere teamwerkactiviteit: een motiverende spreker, een muziek optreden, en yoga sessie, een muziekfestival, taal lunches, een bierproeverij en nog veel meer!”

Hoe rekruteren jullie nieuwe werkkrachten? Gebruiken jullie sociale media?

“Als groeiende organisatie vinden we het aanwervingsproces zeer belangrijk. We rekruteren nieuwe collega’s via zowel traditionele- als onlinekanalen.  We organiseren regelmatig jobbeurzen op scholen en universiteiten, en we organiseren jaarlijks onze eigen job dagen.

We investeren ook steeds meer in sociale media rekrutering. Op dit moment gebruiken we LinkedIn, Facebook, Twitter, YouTube en Vimeo. En natuurlijk kan je onze vacatures ook ontdekken op onze website!

Welk woorden omschrijven jullie bedrijfscultuur het best? Wat is het DNA van OM Partners?

“Als we onze bedrijfscultuur zouden omschrijven in vijf woorden, zouden we ‘menselijk’, ‘teamwerk’, ‘waarde’, ‘expertise’ en ‘groei’ kiezen.”

rafting