Novartis

Een extra glow voor Novartis

De Belgische afdeling van Novartis, wereldspeler in het ontwikkelen van innovatieve medicijnen, vond na meer dan 2 jaar Corona dat het hoog tijd was om haar medewerkers terug te laten connecteren. Daarvoor ging het bedrijf te rade bij haar vaste eventpartner KonseptS. KonseptS is een no-nonsense evenementenbureau dat jarenlang een ijzersterke reputatie opbouwde bij het organiseren van beurzen, personeelsfeesten en bedrijfsopeningen.

De zaakvoerster van KonseptS, Sophie, hoefde hierbij niet zo lang na te denken en benaderde Herculean Alliance om de krachten te bundelen en via co-creatie een unieke personeelsdag uit te werken. Samen kwamen we tot een nieuwe formule, Get Your Glow on, waarbij de Hercules competitie werd omgetoverd tot een kleurrijk sportief festival. Daarbij stonden fun, verbinding en een laagdrempelige team challenge centraal. En de sfeer werd geleidelijk aan opgebouwd via het Hercules platform als communicatiekanaal.

Voor de medewerkers van Novartis was het aanvankelijk even wennen, aangezien ze voordien altijd een klassiek feest in het gezelschap van hun partners voorgeschoteld kregen. Maar van zodra het concept duidelijk werd, reageerden de deelnemers laaiend enthousiast.

Building up the vibe

In de aanloop naar de big day hadden de Novartis teams de gelegenheid om zich volop voor te bereiden. Het Herculeaanse online platform laat immers toe om teams samen te stellen, praktische info te bezorgen, elkaar uit te dagen en punten te verzamelen, nog voor de effectieve eventdag. De weken voor het event toonden de teams zich van hun creatiefste kant met een originele teamfoto, naam, favoriete teamsong, enz. Een ideale manier voor KonseptS en ons team om de sfeer al wat te voelen bij de teams, eventuele vragen te capteren, intens samen te werken met het organisatieteam van Novartis en elkaar beter te leren kennen!

Novartis

Teambuilding en festival

En dan uiteindelijk is het zover; de dag zelf. De weergoden waren ons zeer goedgezind, want we kregen een stralende dag voorgeschoteld. Ideaal voor al wie het zonnetje in huis wilt zijn… Nu komt het moment dat de medewerkers hun krachten bundelen om de Novartis cultuur maximaal tot leven te brengen en tegelijk om zoveel mogelijk plezier te maken.

Op de dag van het event starten we de dag met de inschrijvingen van de teams, een ludieke Novartis quiz en uiteraard de welbekende Herculeaanse opwarming. Maar deze keer helemaal in volle kleurenpracht. Iedereen geniet, lacht en danst!

Na de opwarming was het dan zover. De teams beginnen aan de 6 geweldige uitdagingen -met explosieve fun momenten tussendoor op de dansvloer. Na de uitdagingen breekt het helemaal los met een kort en krachtig apéro-moment, een lekkere en vlot geserveerd barbecue diner en een superleuke prijsuitreiking. Hier zetten we niet enkel de eerste 3 winnaars in de bloemetjes, maar ook het best verklede team, coolste team, fair play team, en uiteraard ook het slimste team. Zo krijgen ook de niet-sportievelingen volop de kans om een trofee in de wacht te slepen.

Maar de verrassing was nog niet ten einde: We sloten de dag af met een onvergetelijk feestje, met heel veel glow. De KonseptS medewerkers verrasten de feestgangers met nog meer kleur en gadgets, waarbij de inflatables ons rond de oren vlogen. De DJ zorgde de hele avond voor een overvolle dansvloer en niemand wou naar huis…

Het organiserende comite was unaniem: volgend jaar willen we terug een gelijkaardig concept. En als het ons vraagt: hier krijgen we niet genoeg van! Dankuwel Novartis voor het vertrouwen. En KonseptS: meer van dat!