Indoor fun op de Olympus Games

Indoor fun op de Olympus Games. De neuzen in dezelfde richting krijgen, je team versterken en de samenhorigheid binnen het bedrijf bevorderen: hoe doe je dat? Geen simpele vraag, zeker wanneer je werknemers ook nog eens niet dezelfde taal spreken -in de letterlijke zin van het woord dan.

Het is iets waar elke HR afdeling het hoofd over breekt. Bij Olympus, de internationale specialist in optische en digitale precisietechnologie, blijven ze alvast niet bij de pakken zitten. Hun duidelijk engagement voor een eerlijke, oprechte en prestatiegerichte Olympus Games 2017bedrijfscultuur met een sterke focus op de persoonlijke ontwikkeling en ruimte van hun medewerkers, vertaalde zich dan ook in de Olympus Games. Die teambuildingsactiviteit werd opgezet voor alle medewerkers, ongeacht leeftijd, achtergrond, conditie of geslacht. Er mocht ook wat actie in zitten, maar cruciaal was dat het niet te sportief werd. Iedereen moest immers kunnen deelnemen in de fun! Het accent van de dag lag ook expliciet op plezier, veeleer dan op het inlepelen van strategische boodschappen.

Met die insteek in het achterhoofd, werd het concept vastgelegd. Het namiddag- en Olympus Games 2017avondprogramma ging van start met een heerlijke broodjeslunch. Die kwam goed van pas, want meteen daarna volgde een pittige hersenbreker. Vier verschillende ludieke challenges vulden de namiddag en achteraf hadden we ook een vuurloop in petto voor de deelnemers. Dat bleek een schot in de roos voor het onbevreesde team van Olympus: letterlijk iedereen nam er aan deel! Ter referentie: doorgaans durft zo’n 70 à 80% van de aanwezigen zich te wagen op de hete kolen (circa 850° Celsius).

Met een eigen eventwebsite in beide landstalen en een goed verzorgd communicatieluik,Olympus Games 2017 waren de deelnemers er dan ook meer dan klaar voor. Het bleek het ideale recept voor een geweldige dag! Ook het typische novemberweer kon daar geen afbreuk aan doen: het volledige programma (afgezien van de vuurloop) vond binnen plaats. Dat was allesbehalve een rem op de Indoor fun op de Olympus Games en de ruim 60 deelnemers lieten zich daar dan ook niet door weerhouden om een geweldige sfeer te creëren.

Naarmate de dag vorderde werd dat er alleen maar beter op en tegen de afsluitende prijsuitreiking en barbecue, hadden alle deelnemers er duidelijk zin in om het weekend stevig in te zetten met hun collega’s. Geen betere manier om de week af te sluiten!

Olympus Games 2017