Sciensano

Epiday 2021: een teamdag voor Sciensano

Epiday 2021 van Sciensano – Wie Sciensano niet kent, leefde tijdens de Covid-19 crisis wellicht op een andere planeet. Wetenschap en gezondheid vormen de kern van Sciensano’s bestaan. De kracht van Sciensano ligt in de holistische en multidisciplinaire benadering van gezondheid. Hun aandacht gaat daarbij uit naar het nauwe en onlosmakelijke verband tussen de gezondheid van mensen en die van dieren, en hun omgeving (het “One health” concept). Het bedrijf telt meer dan 700 medewerkers die zich elke dag opnieuw inzetten voor hun motto: levenslang gezond.

Sciensano organiseert jaarlijks een bijeenkomst, de Epiday genaamd. En in 2021 gebeurde de organisatie ervan voor de eerste keer met Herculean Alliance. Ook voor Sciensano was het een jaar waarbij medewerkers elkaar weinig konden zien. De Epiday 2021 stond helemaal in teken van (her)connecteren met de collega’s, gezelligheid en de vertrekkende stichter in de bloemetjes zetten. Omdat Sciensano een nieuwe adem wou geven aan deze jaarlijkse traditie, gingen ze dit keer voor een Herculean Urban Battle.

Citygame in Mechelen

Alvorens het “echte” live event, stelden de Sciensano-medewerkers hun teamidentiteit samen online. Denk daarbij aan een leuke teamfoto, een originele slogan, favoriete teamsong… – om zo de eerste punten al binnen te halen. Het enthousiasme, de creativiteit en snelheid waarmee dit gebeurde, deed het vermoeden al rijzen dat de mensen er heel veel zin in hadden om elkaar terug te zien.

En na enkele weken van online voorbereiden en elkaar uit te dagen, was het zo ver. Opmerkelijk was dat er veel meer mensen zich effectief inschreven dan oorspronkelijk toegezegd. Het sneeuwbaleffect was gestart: De collega’s maakten elkaar enthousiast om ervoor te zorgen dat ze er toch konden bij zijn.

En toen was het zo ver: De Epiday 2021. En de teamdag startte met een gezellige ontvangst en met een kopje koffie in de Vleeshalle te Mechelen. Na gezellig bijpraten (broodnodig na zo’n lange tijd) en de briefing door onze Herculean crew, waren de teams helemaal klaargestoomd. Paraat om de stad in te trekken voor de citygame op maat van de organisatie. En de Urban Battle was dan ook veel meer dan wat je van een typische citygame zou verwachten. De medewerkers werden verrast door de diversiteit aan opdrachten. Deze bestonden zowel uit culturele vragen, puzzels, foto en video challenges, alsook opdrachten rond Sciensano zelf. Na enkele uren de stad ontdekken, met toffe adresjes en heel wat challenges, was het tijd om terug gezellig samen te komen voor de Herculeaanse prijsuitreiking, met heerlijke hapjes en tapjes. Dat zovele collega’s een hele tijd langer bleven “plakken” dan was voorzien, was alvast een duidelijk teken aan de wand. Het event was een regelrecht schot in de roos.

Verbinden, elkaar steunen en inzetten op een gezonde en actieve levensstijl zijn belangrijker dan ooit. De Epiday 2021 van Sciensano laat zien dat het -ondanks de restricties- perfect lukt.

Wat een een succes! Zowel de Sciensano medewerkers als ons eigen team waren laaiend enthousiast. Dank u wel Sciensano voor het vertrouwen. Hope to see you again next time.