Gantrade

Een Urban Battle voor Gantrade

Een Gantrade Urban Battle. De Urban Battle: Het plug & play concept voor wie de organisatiewaarden helemaal tot leven wilt brengen op een laagdrempelige manier. En dat via een unieke combinatie van cultuur, actie en fun.

De Europese afdeling van Gantrade, de leider in de globale supply chain van monomeren, tussenproducten en polymeren wereldwijd, vond dat het na de lange Coronaperiode hoog tijd was om haar medewerkers eindelijk terug samen te brengen. En dit eens op een andere manier dan simpelweg met een etentje of borrel.

Het bedrijf bouwt al 45 jaar aan een diverse globale toeleveringsketen en is daarbij sterk afhankelijk van relaties met andere bedrijven. En Gantrade beseft maar al te goed dat je enkel sterke relaties kan uitbouwen met klanten, leveranciers en andere stakeholders als je goed zorgt voor de eigen medewerkers. Aangezien enkele medewerkers al vertrouwd waren met onze manier van werken, gingen ze te rade bij Herculean Alliance.

Na een gezamenlijke brainstorm besloten ze om een Herculean Urban Battle (of de HUB, zoals we het zelf vaak afkorten) te organiseren in de stadskern van Mechelen, toevallig ook de thuisbasis van Gantrade. En zeg niet zomaar stadsspel tegen de Urban Battle. Over alles is nagedacht en werken we maximaal op maat. Want de ene organisatie is de andere niet.

Online voortraject via het platform

Op die manier kunnen de collega’s al beginnen samenwerken met hun team, zelfs vanop afstand. En zonder het al te goed te beseffen, zijn ze al bezig met elkaar beter te leren kennen op een informele manier. De ideale manier om de zogenaamde team outs (een nieuw Corona fenomeen, naar analogie van de burnout) tegen te gaan!

En dat merk je dus meteen bij de voorbereiding. Om in dit tijdperk van hybride werken maximaal je medewerkers te motiveren om deel te nemen, kan je hen maar beter aanspreken zoals ze het graag willen. Alleen zo krijg je collega’s echt mee in je verhaal. Daarom bedachten we samen met het organisatieteam van Gantrade enkele voorrondes uit.

Door al samen te werken als team en bonuspunten te kunnen verdienen, kregen we de collega’s echt uit hun kot. En de magische formule werkt!

Maximaal engagement

Dan was het tijd voor HUB-day. En de battle kon al meteen spannend beginnen voor de Gantrade teams, want ze behaalden in hun voortraject allemaal de maximumscore van 100 punten. Over engagement gesproken! Het kwam er dus op neer om zo spitsvondig mogelijk voor de dag te komen op de dag zelf. En het was dus met deze mindset dat de teams de de stad Mechelen in trokken, met de iPad in de hand. De opdrachten waren heel divers, gaande van puzzles, tot creatieve, culinaire, en fysieke opdrachten. Ideaal om de collega’s eens op een totaal andere manier te leren kennen.

Na de Urban Battle werden de winnaars bekendgemaakt. En na deze gezellige namiddag konden de teams helemaal uitblazen op restaurant. Authentiek, zonder veel stress, met veel humor en toch weer heel wat opgestoken.  

Tim Van den Bogaert, Customer Service Representative bij Everlam, Gantrade: “Het was fantastisch. Echt een leuk concept voor iedereen. Maar ik had niets anders verwacht. Met als mooie locatie jullie kantoor in Mechelen. Top. Als die hard fan ben ik altijd verkocht aan jullie events. 😉” Met andere woorden: een Herculean Urban Battle done right!