De Dance off battle van Weight Watchers

De Dance off battle van Weight Watchers! “I don’t know but I’ve been told, if you keep on dancing you’ll never grow old”, zong Steve Miller al in de klassieker van The Steve Miller Band. Weight Watchers had dit helemaal door en vroeg Herculean Alliance om een echte danswedstrijd voor hun werknemers te organiseren. Wat volgde, was een namiddag gevuld met fun en teambuilding! Voor wie nog twijfelt: dansen is de ideale manier om te verbroederen met je collega’s en daarboven geeft het je ongelofelijk veel energie.

40 collega’s werden ingdeeld in 10 teams van 4, met 2 danskoppels per team. De dansende werknemers begrepen dat dansen veel meer is dan een beetje bewegen en hadden zich dan ook volledig verkleed, met een ander outfit voor elke dance battle. Alle koppels dansten op hun best in 4 verschillende stijlen. Ze probeerden onze professionele dansers en juryleden te overtuigen dat zij beter zijn dan hun uitdagers. Er was hier geen enkele danservaring voor nodig!

De 4 stijlen waren: Disco (wat anders?), Capoeira, Hip Hop en Locking. Na een ontspannende bewegingsoefening, werd de vergeten kunst van het disco dansen de deelnemers aangeleerd door de Herculeaanse danscoach Kelly. Het was zeer indrukwekkend om te zien hoe snel dat de deelnemers de moves van de jaren ’70 aanleerden.

Na het pronken met hun nieuw aangeleerde disco dansmoves, kregen de teams dertig minuten om de volgende dans aan te leren: Braziliaanse capoeira. Zonder twijfel één van de moeilijkste dansstijlen om onder de knie te krijgen, maar de werknemers van Weight Watchers namen de uitdaging heel sportief aan.

Daarna was het de beurt aan Giovanni Kemper, die de deelnemers de eerste stappen van hip hop aanleerde. Ook al was er wat voorbereiding nodig, we kunnen zeker zeggen dat onze deelnemers het ritme meteen goed aanvoelden en hierdoor al gauw indruk maakten op de jury wat hun wat extra ‘streetcred’ bezorgde.

Ten slotte was het de beurt aan Youssef El K om onze –tegen deze tijd best wel ervaren- dansers de wonderen van het Locking aan te leren. In het geval dat je je afvraagt wat dit meteen inhoudt: Locking lijkt op een haperende robot, maar het is extreem cool en trendy tegenwoordig.

Het doel van de dance off battle van Weight Watchers was niet om hun werknemers om te scholen tot professionele dansers maar om een hecht team te laten vormen op een leuke en sportieve manier. De dag was gevuld met lachende mensen en plezier, wat erop wijst dat ze hun doel zeker voltooid hebben. Weight Watchers heeft duidelijk een geweldig team!