VOKA Vlaams-Brabant

Bedrijfswaarden én welzijnsbeleid lanceren op VokAvontuur

Bedrijfswaarden én welzijnsbeleid lanceren op VokAvontuur. Eén van de grootste uitdagingen voor HR wereldwijd is waarschijnlijk personeelsverloop tegengaan. Maar voor een concrete oplossing hoef je het zo ver niet te zoeken. Voka Vlaams-Brabant bijvoorbeeld, is zich maar al teBedrijfswaarden én welzijnsbeleid lanceren op VokAvontuur goed bewust van de meerwaarde van de eigen medewerkers. Hen behouden door hen te motiveren en hun gezondheid en geluksgevoel te stimuleren, dat is de boodschap. Of om het met de woorden van wellbeing experte Ann De Bisschop te zeggen:

Collega’s die met passie het beste van zichzelf geven, die geïnspireerd en creatief zijn. Die niet gebukt gaan onder werkstress, maar weten hoe ze die kunnen kanaliseren en counteren. En over teamleiders die inspirerende coaches zijn, in de plaats van controlerende bazen. Het gaat over samen grenzen verleggen.

Een visie waar we ons bij Herculean helemaal achter scharen. Of we Voka Vlaams-Brabant graag wilden bijstaan in dat traject? Natuurlijk! Het werd een tweeluik:Bedrijfswaarden én welzijnsbeleid lanceren op VokAvontuur enerzijds was er de kick-off op 11 oktober, waarin de nieuwe Voka Vlaams-Brabant waarden op een maximaal interactieve manier werden aangekondigd. Uiteraard met de nodige strategische omkadering, maar even goed met een lach en een zwans. Anderzijds zorgt een op maat gemaakt welzijnsplatform voor de nodige digitale ondersteuning doorheen het jaar (waarover later meer). Ook daar staan de 5 Voka waarden centraal.

De kick-off, die erg toepasselijk tot VokAvontuur werd gedoopt, bleek een regelrecht succes. Alle deelnemers waren laaiend enthousiast, maar belangrijker nog: iedereen had ten volle begrepen waar de 5 Voka waarden voor staan en waar ze toe dienen.Bedrijfswaarden én welzijnsbeleid lanceren op VokAvontuur

’s Morgens kregen de deelnemers immers quasi meteen een interactieve lezing rond de nieuwe waarden voor de kiezen. Dat bood het nodige kader en de theoretische achtergrond -beiden cruciaal- maar daarmee ken je ze nog niet door en door.

Liever dan de schoolse aanpak van ‘memoriseren tegen maandag aub’, verkoos Voka Vlaams-Brabant een actieve benadering. En zo werkten we een teambuildingsluik uit, waarin elke uitdaging symbool stond voor één waarde. De ideale manier om de collega’s zich letterlijk in te laten leven in die waarden.

En alhoewel die uitdagingen geheim bleven tot de dag zelf, wisten de teams nagenoeg perfect wat hun te wachten stond. Een eigen event website in de Voka look & feel stond daarvoor in, waar de teams ook hun online teamprofiel naar hartelust konden aanpassen. Alle eventcommunicatie en -administratie verliep eveneens via die website.Bedrijfswaarden én welzijnsbeleid lanceren op VokAvontuur

In de namiddag stond er bovendien ook nog een interactief museum op het programma, net als een originele spreker die hen meenam op een verwarmende ontdekkingsreis. Je kan er dus van op aan dat er voor iedereen wat wils gepland was. De rode draad doorheen de dag? Inspiratie, teamwerk, de 5 Voka waarden én het welzijnsplatform. Want voor de medewerkers van Voka Vlaams-Brabant is het wellbeingtraject nog maar net begonnen! Bedrijfswaarden én welzijnsbeleid lanceren op VokAvontuur, een geslaagde opdracht!

Zelf ook werken aan het welzijn van je medewerkers, of nieuwe bedrijfswaarden meer laten leven bij je collega’s? Contacteer ons vrijblijvend op info@herculeanalliance.com.