Bedankdag voor CoderDojo vrijwilligers

Bedankdag voor CoderDojo vrijwilligers. Via de CoderDojo Beweging helpen vrijwilligers van over de hele wereld minderjarigen aan een positieve toekomst te bouwen via coderen. Deze unieke not-for-profit organisatie gelooft dat programmertalen begrijpen steeds belangrijker wordt en promoot dit actief door locaal volledig gratis programmeer clubs te organiseren voor iedereen tussen 7 en 17 jaar oud.

Met meer dan 160.000 aanwezige jongeren in 1.800 dojo’s verspreid over 92 landen, is dit een overduidelijk succes. De inzet van de vrijwilligers is hierin een sleutelelement.Bedankdag CoderDojo vrijwilligersDit is hoe CoderDojo Belgium het verwoordt:  “CoderDojo zou nergens zijn zonder zijn vrijwilligers. Elke maand komen zij samen in de lokale bibliotheek, het jeugdhuis of het cultureel centrum waar ze drie uur codeerplezier organiseren. Ze doen dit onbetaald met enkel de lach van de kinderen en de dankbaarheid van de ouders als vergoeding. Daarom organiseert CoderDojo Belgium een bedankdag. We willen op deze dag al onze vrijwilligers (en hun families) bedanken voor hun inzet en opofferingen.

En daar zijn we het volmondig mee eens! Hoe kan je al deze onmisbare vrijwilligers beter bedanken dan via een actieve dag gevuld met fun en entertainment, in het gezelschap van hun eigen familieleden? En uiteraard is dit helemaal ons ding om een actieve competitie te organiseren voor kinderen en volwassenen, of ze nu sportief zijn of geeks, … dit is wat wij het best kunnen. En dat al sinds 1999!  Bedankdag CoderDojo vrijwilligers

Ons team zette zich aan het werk en kwam met de volgende elementen aandraven:

  • 6 geweldig toffe uitdagingen
  • Een handicap scoring systeem om eventueel onevenwicht te herstellen tussen teams met enkel volwassenen en gemengde teams met zowel volwassenen als kinderen
  • Aparte Kids Village voor de kleintjes onder 7 jaar
  • Heerlijke BBQ voor volwassenen, hot dogs & hamburgers voor kinderen
  • Online platform dat de registraties en event communicatie wegnam en zo de administratieve last van het CoderDojo Belgium team aanzienlijk verminderde
  •  Zeer breed assortiment aan prijzen die de teams konden winnenBedankdag CoderDojo vrijwilligers

En niet onbelangrijk voor een non-profit organisatie als CoderDojo: het budget moest minimaal blijven. Maar die indruk kregen de vrijwilligers niet! Ze werden volop verwend met grandioze opblaaskastelen, een groot podium, verzorgde catering, trendy meubilair: alles was aawezig om het hun helemaal naar de zin te maken.

Els De Clercq, General Manager van CoderDojo Belgium: “Super bedankt voor de fantastische organisatie van die dag. Alle deelnemers hebben ervan genoten!

Zoek je ook een manier om de mensen binnen jouw organisatie een onvergetelijke dag te bezorgen? We denken graag met je mee. Contacteer ons vrijblijvend op info@herculeanalliance.com, of bezoek herculeanalliance.com voor meer info.