image/svg+xml
Aura

Gezond ontbijt: cheesecake met granola en kiwi

By:

Gezond ontbijt: cheesecake met granola en kiwi. “Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag”, hoe vaak hebben we dat al gehoord… Duizenden keren, maar het is ook waar! Het ontbijt is dé maaltijd bij uitstek die je beter niet overslaat. De komende weken zullen we je een gezond ontbijtrecept voorschotelen dat we samen met onze klanten maken tijdens onze cooking workshop met Sabine Appelmans. Deze week is dat de cheesecake.

Cheesecake’s zijn steeds vrij zwaar en kunnen al eens op de maag liggen. Niet meteen geschikt als ontbijt zou je denken maar toch is het mogelijk. Deze cheesecake is ideaal als ontbijt, mede dankzij de granolabodem in plaats van een biscuitbodem.

in-case-of-cheesecake

Voor 8 kleine porties heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de bodem:
200g granola

Voor de crème:
200g kwark 0% vetgehalte
250g ricotta
40g agavesiroop
Zeste van 1 citroen
Het sap van een halve citroen
De zaadjes van een stokje vanille

Voor de afwerking:
3 kiwi’s, geschild en in blokjes gesneden 

Voor de coulis:
3 kiwi’s
Het sap van een halve citroen

Zo maak je het:
Verdeel de granola over de 8 aparte bokaaltjes.
Meng de kwark met de ricotta, de citroenzeste, de agavesiroop en de vanillezaadjes in een kom. Verdeel dit mengsel over de granola, strijk het oppervlak mooi glad en zet de glaasjes minstens 4 uur in de koelkast.
Meng de kiwi’s met het citroensap. Mix tot het een fijn vloeibaar sausje wordt.
Giet over elk glaasje wat van deze kiwi-citroen coulis en werk af met blokjes kiwi die je mengt met het citroensap.

Om er ook op het werk van te kunnen genieten, maak je ze klaar in een afsluitbaar potje, zoals een confituurpot.

bron: MetroNieuws.