Ervaring als NextGen
image/svg+xml
Herculean Alliance

Mijn ervaring als NextGen jurylid

By:

Artikel door Lien De Vos, corporate communications specialist bij Lab9 Pro over haar ervaring als NextGen jurylid.
In 2022 had ik de fantastische eer om als NextGen-jurylid mee te werken aan de Employee Engagement Awards. Hoe dat precies verliep vertel ik jou graag in de vorm van 3 memorabele momenten

1. Mooi op tijd 

Ervaring als NextGen

Iets minder dan een jaar geleden scrolde ik tijdens mijn middagpauze op LinkedIn, waar ik de ‘last call’ tegenkwam voor juryleden voor de Employee Engagement Awards. De deadline? Die lag dezelfde avond nog. Maar instinctief wist ik: deze kans wil ik niet laten schieten. En dus kroop ik na het werk nog achter mijn computer en diende ik, mooi op tijd (lees. ongeveer vijf minuten voor de effectieve deadline), mijn kandidatuur in. 

Eerlijkheidshalve moet ik er wel bijvertellen dat ik die avond toch een paar keer op het punt heb gestaan om het tabblad met het inschrijvingsformulier volledig weg te klikken. Want tijdens het schrijven begon ik ineens te twijfelen. Hieronder volgt een korte samenvatting van wat er in mijn hoofd omging: ‘Allez Lien, je bent nog niet eens vier jaar aan het werk, welke relevante ervaring heb jij eigenlijk? En pff, je hebt toch helemaal geen achtergrond in de HR? En meiske, je bent nog maar 26, wat heb jij nu in godsnaam over zo’n onderwerp te vertellen?’ 

Ik ben zo ontzettend blij dat ik die avond alsnog op ‘verzenden’ klikte. Want ik ontdekte meteen daarna dat al die twijfels volledig ongegrond waren. Als er een iets is dat de Employee Engagement Awards bijzonder goed begrepen hebben, dan is het dat onze jeugdigheid juist onze unieke sterkte is en onze frisse blik op engagement en werkcultuur onze allergrootste troef. 

Dus als ik je een tip mag geven, don’t be like me. Dien je kandidatuur effectief mooi op tijd in (lees. vroeger dan vijf minuten voor de deadline) en twijfel vooral niet aan jouw stem en die van de jonge generatie die je vertegenwoordigt. 

2. Lights… Camera rolling… And action!

In de weken daarna ging het eigenlijk allemaal best snel. Ik kreeg een mailtje dat ik bij de selectie zat en maakte een vreugdedansje. Nog geen week later stond mijn foto al officieel te pronken tussen die van 12 andere NextGen-juryleden op de website van de Employee Engagement Awards. Die andere NextGen’ers, samen met de Experten en de Coaches,  leerde ik meteen kennen op een gezellige get-together in de kantoren van Herculean Alliance in Mechelen. En toen kon het echte werk beginnen. 

Bedrijven selecteren, hun cases lezen, begeleiding van de coaches, jureren… Allemaal om onze vier kandidaten, TelSmart, Stad Roeselare, Finsiders en Loop Earplugs klaar te stomen voor de opnames met Kanaal Z. 

Tijdens die opnames, kregen wij als juryleden voor het eerst de kans om de mensen achter de bedrijven te leren kennen en met hen in gesprek te gaan over de initiatieven die zij met en voor hun medewerkers hadden opgezet. We spraken ook over hun uitdagingen en de manier waarop zij rekening hielden met de verwachtingen van jonge mensen die vandaag de arbeidsmarkt betreden.  

Dit vond ik zelf een van de fijnste momenten. Zo fijn dat ik zelfs even vergat dat er op dat moment ook drie camera’s op ons gericht stonden. Het resultaat van mijn opnames kan je nog altijd hier bekijken.  

3. Community van enthousiastelingen

Niet lang na de opnames volgde de liveshow, die dit jaar samenviel met de 5th Conference, Wired for Growth. Het werd een dag vol interessante inzichten met aansluitend de prijsuitreiking van de Employee Engagement Awards. Toch was het hoogtepunt de uitreiking van onze eigen NextGen-award, die we vol trots overhandigden aan Loop Earplugs. 

Hoewel deze hele prijsuitreikingsceremonie op zich ook al een memorabel moment was, zal de reünie die we enkele weken later organiseerden mij nog veel langer bijblijven. Ik stapte binnen en keek even om me heen naar alle coaches en experts die zich daar verzameld hadden en ik voelde me volledig op mijn plek. Mijn eerste ervaring als jurylid voor de Awards zat er dan wel op, toch was het verhaal verre van ten einde. Ik ontdekte doorheen dit traject bij mezelf een duidelijke belangstelling voor alles wat met employee engagement te maken heeft, en leerde dankzij de Awards een gigantische community van mensen kennen die dat enthousiasme met me delen. 

Je hoort het al: dit was een onvergetelijke ervaring die ik elke young professional (of zelfs student) zou aanraden. Zie je de oproep passeren, dien dan je kanditatuur in.

Misschien tot volgend jaar dan? 🙂