image/svg+xml
Aura

Zilver voor G4S in Employee Engagement Awards

By:

Meet G4S. In 2021 organiseerden we voor de tweede keer op rij de Employee Engagement Awards. Zo’n 8 kandidaten haalden de finale ronde, waarbij ze hun case live mochten komen toelichten voor de camera’s van KanaalZ en 2 jury’s.

Het bewakingsbedrijf G4S is als grootste wereldspeler in de sector voor velen geen onbekende. Hun medewerkers zijn overal in het straatbeeld te spotten en zorgen voor ons veilig gevoel. Communication & Marketing officer Barbara Werniers en HR recruitment & development manager Evelien Vandersmissen vertegenwoordigden hun organisatie op de Employee Engagement Awards in de categorie grote bedrijven met meer dan 500 medewerkers.

Alleen in België al bevat G4S bijna 5.000 medewerkers, wat de uitdaging om iedereen geëngageerd te houden des te groter maakt. Bij de start van 2020 hadden ze alvast één doel voor ogen: “security needs a feminine touch“. Jammer genoeg sloeg toen de pandemie toe, maar dat hield hen niet weg van hun vooropgestelde doel.

Zo bleven ze niet bij de pakken zitten -ondanks deze enorme tegenslag. Ze gaven al hun medewerkers de kans om zich bij te scholen waar kon, aangezien maar 10% van de bewakingsfirma op post was.

Naast het vervrouwelijken van het G4S imago hebben ze nog meer ingezet op transparante communicatie, fysieke maar ook mentale gezondheid én hun hulp aangeboden bij de getroffen collega’s in Wallonië.

Dit is wat de jury ervan vond:
“De case is niet alleen sterk geschreven, maar we vinden het een globaal mooi en sterk verhaal. We hadden niet verwacht dat er zoveel leuke initiatieven zouden zijn van een bedrijf uit de bewakingssector. Jullie blinken uit door de manier waarop jullie de pandemie hebben aangepakt, en we weten allemaal dat dit geen sinecure is. We waren ook blij dat er cijfers werden meegegeven. En het zijn ook mooie demografische gegevens, zeker rond diversiteit.

Daarnaast hartverwarmend om te zien dat jullie ook bij de overstromingen in Walloniëeen handje hebben toegestoken. Mensen deel laten uitmaken van iets dat groter is dan henzelf of de organisatie is een van de beste manieren om mensen te verbinden.Andere initiatieven die de jury’s charmeerden:
•Referral = top!

•Manier van communiceren met de medewerkers on the field

•Aandacht voor diversiteit en inclusie

•De Hackaton geeft alleen maar aan hoe belangrijk G4S de input van de medewerkers vindt

•De tandemwerking marketing & HR

•Mentale hulp die de medewerkers aangeboden krijgen

•En de feminine touch toverde een glimlach op de gezichtende dames in de jury -en niet in het minst bij onze voorzitster.

Enkele citaten die de G4S medewerkers spontaan deelden met de jury:

“Ik werk graag bij G4S omdat:

in de eerste plaats aan de werknemers gedacht wordt.”

Je me sens respecté”

Kansen en ruimte om te ontwikkelen

Eigen time management

Je me suis senti compris par G4S

Benieuwd naar hun volledige pitch? De aflevering is te zien op Kanaal Z of herbekijk het op ons YouTube kanaal.

P.S.: Ontdek ook de andere laureaten en hun Employee Engagement verhaal.