8 feiten
image/svg+xml

8 feiten over employee engagement die je maar beter kent om competitief te blijven anno 2022

By:

Inmiddels is het vast wel duidelijk: Employee engagement is bepalend voor de motivatie, productiviteit en prestaties van medewerkers. Dit is waar wij bij Herculean Alliance als Employee engagement specialisten zo wat onze missie van gemaakt hebben. Moeite om je directie of management ervan te overtuigen om te investeren in mensen? Om je op weg te helpen, hebben we hier 8 feiten opgelijst waarmee je hen vast zal overtuigen.

Feit 1: 87% van de medewerkers is niet geëngageerd

Dit betekent dat het grootste deel van de werknemers hun werkvloer negatief bekijken en doen het minimale om de dag door te komen.

Feit 2: 73% van de werknemers overweegt om ontslag te nemen

Als ze het juiste aanbod krijgen, zouden 73% van werknemers ontslag nemen. Dit heeft niet per se met geld te maken.

Feit 3: Laag Employee Engagement kost bedrijven elk jaar 450 tot 500 miljard EUR

Niet geëngageerde werknemers nemen minder verantwoordelijkheid en verantwoording op voor hun gedrag. Dit zorgt voor een daling in productiviteit.

Feit 4: Bedrijven met sterk geëngageerd personeel zijn 21% winstgevender

Employee engagement heeft een invloed op het succes van een bedrijf. Zo zijn bedrijven met een hoge werknemersbetrokkenheid 21% winstgevender dan bedrijven met een lagere werknemersbetrokkenheid.

Feit 5: Een goede bedrijfscultuur verhoogt de omzet met 4X

De bedrijfscultuur en Employee Engagement gaan hand in hand. Een bedrijf dat zich focust op employee engagement en het verbeteren van hun bedrijf zal genieten van de voordelen van een stijgende omzet.

Feit 6: 1 op de 3 professionals haalt verveling aan als belangrijkste reden om hun baan te verlaten

33% van de medewerkers geeft aan dat verveling en de nood voor nieuwe uitdagingen één van de topredenen zijn waarom ze uit een bedrijf stappen.

Feit 7: 37% van de collega’s vindt erkenning het belangrijkst

Volgens een studie, geeft 43 % de voorkeur aan erkenning in een persoonlijk gesprek met een manager, 10% aan erkenning in het openbaar in het bijzijn van collega’s en 9% geeft de voorkeur aan erkenning in een persoonlijk gesprek, in geschreven vorm.

Feit 8: Slechts 29% van de medewerkers is tevreden met carrièremogelijkheden

Slechts 29% voelt zich tevreden met de huidige carrièremogelijkheden die voor hen beschikbaar zijn in de organisatie waarin ze werken. 41% beschouwt dit als een belangrijke factor voor werktevredenheid.

Meer lezen? Het originele artikel van Haiilo kan je via deze link bekijken.