teambuilding 3.0
image/svg+xml

Na Web 3.0 nu ook teambuilding 3.0

By:

Corona heeft voor altijd onze kijk op de wereld veranderd. Elkaar in levenden lijve zien: we snappen er meer dan ooit de waarde van. Maar na het enthousiasme van die eerste ontmoetingen, groeit de behoefte aan echt connecteren. Waardevolle ontmoetingen, en dat is best wel wat meer dan gewoon wat pinten pakken of elkaar achtervolgen op een karting circuit. Dat extra is nu net wat we als specialisten in employee engagement bedoelen met onze Teambuilding 3.0 formats. Teambuilding 3.0 is veel meer dan enkel teambuilding. Het is ook je unieke organisatiecultuur uitdragen, tonen wie je bent (en niet bent), elkaars unieke talenten leren kennen en durven appreciëren. Het is samen voor hetzelfde doel gaan, zweten, soms wat vloeken, brullen, eten en drinken, dansen. En lachen. Tot je buik er pijn van doet. En dan nog een beetje meer. employer branding. “De moments that matter” extra speciaal te maken en om van een bedrijf naar een team te gaan.

Vandaar onze slogan. Hercules Trophy Come as a company, leave as a team.

Wat is er nu zo speciaal aan die Hercules Trophy? Waarom worden deelnemers iedere keer weer enthousiast over hun ervaring, ook al is het al jaren geleden dat ze mochten deelnemen? Het geheim zit hem in de combinatie van een aantal factoren, namelijk

 • een smetteloze organisatie -iets waar we als Belgen best wel goed in zijn
 • voor elk wat wils -en dat klopt echt wel
 • iedereen gelijk -welke rang of stand je ook hebt in de organisatie
 • het competitie aspect dat verdomd goed in elkaar zit, met tal van tactische moves
 • het online traject, waardoor deelnemers al werken aan hun teamidentiteit, supergoed voorbereid zijn en al weken op voorhand uitkijken naar wat er te gebeuren staat
 • het feit dat je echt niet sportief moet zijn om mee te doen -al ga je je spieren wel voelen ’s anderendaags
 • het concept is gericht op het team en niet op individuele prestaties
 • diversiteit is de sleutel; winnen doe je heus niet met een muscles only team
 • iedereen voelt zich winnaar door de diverse awards die er te winnen zijn
 • de partysfeer doorheen de hele dag, al van 9 uur ’s morgens
 • omdat je er vele andere bedrijven tegenkomt en zo nieuwe connecties kan leggen (ook al ben je geen rasechte netwerker)
 • onze crew is de allerliefste van de hele wereld -want dat vinden wij superbelangrijk
 • en ongetwijfeld nog vele andere redenen die de deelnemers van de voorbije 20 jaar je zullen komen vertellen.

Dé Trophy

En we zouden het bijna vergeten te vermelden. De naam Hercules Trophy komt natuurlijk van de Griekse held Hercules (en voor de klassieke filologen onder ons: ja, de Griekse naam is Herakles). Hij moest 12 quasi onmogelijke taken uitvoeren om terug in de gratie te komen van oppergod Zeus. Onze interpretatie van die Hercules taken is wat toegankelijker. Bekijk ze vooral als12 legendarische, originele en vooral heel toegankelijke challenges die je team moet overwinnen. Elk van die challenges vereist andere vaardigheden, waardoor je maar best een divers team inzet.

Mocht je je zorgen maken of je lichaam wel 12 activiteiten op 1 dag aankan, dan stellen we je meteen gerust. Je team bestaat namelijk uit 5 tot 7 leden. En elke challenge wordt door maximaal 4 teamleden uitgevoerd. Dus kan je perfect afwisselen met je collega’s. En vooral: niemand voelt zich geforceerd om iets te doen waar hij of zij zich niet comfortabel bij voelt.

“De Trophy” voelt een beetje als de team Olympische Spelen voor bedrijven. Met uiteraard onze referees, marshalls en monitors om alles in goede banen te leiden. Een trofee kan je binnenhalen voor de competitie. Maar wie zegt dat dit de ultieme prijs is? Misschien voel je wel meer voor de award voor het best geklede, het slimste, fairplay of coolste team? Of het team met de mooiste teamfoto? Of misschien ga je wel voor de dance battle tijdens de middagpauze.

We zorgen voor een online platform waardoor je team goed voorbereid de dag aanvat. Na inschrijving begint de competitie al meteen, want je moet een teamnaam, teamfoto, teamsong, teamslogan, enz. kiezen voor je team. Daarnaast kan je ook andere teams uitdagen en online stemmen verzamelen om zo de titel ‘the coolest team‘ te bemachtigen. We hadden je gewaarschuwd dat de competie slim in elkaar zat!

Trek talent aan door een duidelijke employer branding. Laat je merk zien aan de wereld. Maak je medewerkers trots dat ze je kleuren kunnen verdedigen en: geniet vooral van het feest.

Wat kan je verwachten?

Dit jaar zal Hercules Trophy voor de 23ste keer plaatsvinden en dat op 11, 17 en 18 juni in het provinciedomein de Nekker in Mechelen.

Een typische Hercules dag verloopt als volgt:

Je komt aan met je team in Mechelen en daar wacht een warm welkom. Na de registratie vertrekken we naar de Village voor koffie en croissants. Er volgt een briefing waarna we de spieren gaan opwarmen met een energieke en ludieke warming up.

Na de eerste challenges gaan we lunchen. Om het spreekwoordelijke middagdipje te vermijden mondt de lunch spontaan uit in een Dance battle. We gaan verder met de volgende challenges. We pauzeren nog in de namiddag voor de snack

Vervolgens staat op het programma de CEO pétanque waar CEO’s hun beste petanque-beentje voorzetten. Na de welverdiende snack gaan we voor de laatste 4 challenges, gevolgd door de aperitief, een fout uurtje en een douchemoment. Daarna volgt de barbecue (wachtrijen vermijden we maximaal) en reiken we de Awards uit. En dan gaan we dansen. Leef je uit op de dansvloer met onze verschillende DJ’s 🥳.

Bekijk hier de aftermovie om in de Herculeaanse stemming te komen en lees de 10 goede redenen om deel te nemen aan de Trophy!

Wil jij graag deel uitmaken van deze geweldige dag? Schijf je nog snel in!