image/svg+xml
Aura

Hoe InThePocket goud won op de Employee Engagement Awards 2021

By:

Meet InThePocket. In 2021 organiseerden we voor de tweede keer op rij de Employee Engagement Awards. Zo’n 8 kandidaten haalden de finale ronde, waarbij ze hun case live kwamen toelichten voor de jury’s. De pitch werd vervolgens uitgezonden op KanaalZ en was een van de best bekeken programma’s in 2021!
Een soort van Leeuwenkuil dus, maar dan voor Employee Engagement.

Een van de deelnemende bedrijven die er met kop en schouders bovenuit stak, was InThePocket. InThePocket is gevestigd in Gent en is een Digital Production Studio die handige apps maakt, zoals ItsMe en Payconiq. Niemand minder dan Emma Braeye, VP People bij InThePocket trotseerde de beide jury’s helemaal in haar eentje. Emma kon meer dan haar mannetje staan tijdens de Live Pitch.

InThePocket – Employee Engagement Awards 2021

Wat maakte de InThePocket case zo krachtig?

Voor InThePocket is employee engagement niet het lanceren van een willekeurig initiatief, maar echt een way of life. Net daarom zit het enorm diep verwerkt in hun DNA en willen ze dit begrip doorheen de life-cycle van hun medewerkers hoog in het vaandel dragen. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om 20% van zijn/haar tijd te spenderen aan eigen research en development.

“We zouden nooit deze digitale producten kunnen maken zonder onze mensen. Het klinkt heel fluffy maar onze mensen zijn onze core.” Zo klinkt het.

Tijdens de pitch gunde Emma de jury een blik op enkele van hun belangrijkste waarden binnen de organisatie:

  • We share knowledge.
  • We work together.
  • We are agile.
  • We take ownership.
  • We have fun.

Daarnaast legt het bedrijf ook een duidelijke link tussen klantentevredenheid en employee engagement. Daarmee is het verband duidelijk tussen de Net Promotor Score (NPS) bij klanten en de employee Net Promotor Score (eNPS). De meest betrokken teams zorgen ook voor de meest blije klanten.

Benieuwd naar de volledige pitch? Herbekijk de aflevering op ons YouTube kanaal.

Wegens haar sterke prestatie nodigde de jury Emma uit om in 2022 deel uit te maken van de expertenjury. En, guess what? Emma zei volmondig: JA.