engaged digital workplace
image/svg+xml
Aura

Partnership Ordina en Herculean Alliance: de Engaged Digital Workplace

By:

Mechelen, 13 september 2021. Lancering Engaged Digital Workplace door Ordina en Herculean Alliance

Ordina en Herculean Alliance zetten samen de “Engaged Digital Workplace” in de markt. Deze oplossing geeft  een antwoord op de vraag naar hybride samenwerkingsvormen van medewerkers én de nood om de  betrokkenheid tussen medewerkers en werkgever te monitoren. Met de “Engaged Digital Workplace”-solution gaan tools, werkomgeving en cultuur hand in hand. Ordina en Herculean Alliance bieden klanten een optimale “employee experience” wat leidt tot een positief effect op werkgeluk, klantentevredenheid en productiviteit.

De pandemie: de digitale werkplek

Door de pandemie kwam de implementatie van de digitale werkplek in een stroomversnelling. Dankzij de intelligente combinatie van tools voor samenwerking op afstand, zoals Microsoft Teams, Azure en Office 365, slaagden organisaties erin om communicatiebarrières te doorbreken en productief te blijven tijdens de lockdown. Via e- lunches, e-coffee’s, e-yoga en e-apero’s e.a. trachtten organisaties de connectie tussen werknemer en werkgever in stand te houden.  

Terug naar kantoor: de hybride werkplek

Na anderhalf jaar telewerken lijkt de terugkeer naar kantoor te zijn ingezet. Een voltijdse terugkeer naar de werkplek roept weerstand op bij werknemers die de voordelen van het concept “werken vanaf elke plek, op elk moment en vanaf elk apparaat” hebben geproefd. Het hybride werken heeft zijn ingang gevonden en is niet meer weg te denken in de manier van samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers.

Organisaties worden geconfronteerd met hogere verwachtingen van werknemers en nieuwe behoeften op het gebied van digitale transformatie in de post-pandemische periode.
Onderzoeksbureau Gallup geeft aan dat 87% van de medewerkers zich niet geëngageerd voelt t.o.v. hun werkgever. Deze cijfers hebben een negatief effect op werkgeluk, klantentevredenheid en productiviteit. Volgens een studie van Harter kunnen organisaties met meer medewerkersengagement tot 51% productiever zijn. Het is nu meer dan ooit tijd om te investeren in de betrokkenheid van werknemers bij een digitale werkplek.

Engaged Digital Workplace : focus op employee experience

Ordina en Herculean Alliance sloten een partnership om de digitale werkplek te versterken vanuit de kern van de organisatie en de daarbij horende employee experience.

Ordina is Microsoft Gold Partner. De Ordina Modern Workplace solution is gebouwd op Microsoft 365 technologie en productiviteitstoepassingen die gebruik maken van de kracht van de cloud. De oplossing focust op de menselijke begeleiding, om ervoor te zorgen dat elke medewerker snel en slim de digitale transformatie omarmt.

Corporate Culture Model

Herculean Alliance is gespecialiseerd in medewerkersbetrokkenheid. Onze aanpak is gebaseerd op 4 pijlers: adviesverlening, het engagement platform, evenementen op maat ter ondersteuning van de Moments that Matter tijdens de employee journey, en vaste formats zoals de Employee Engagement Awards of Hercules Trophy.

Bij de implementatie van de Engaged Digital Workplace oplossing wordt binnen de change management trajecten extra nadruk gelegd op medewerkersbetrokkenheid en organisatiecultuur als hoekstenen in de digitale journey. We vertrekken vanuit een Cultuurmaturiteitsmodel waarin 5 verschillende cultuurniveaus worden onderscheiden (van silocultuur naar footprint cultuur). Via een dashboard worden de aandachtspunten rond engagement belicht en meegenomen in het digitale change traject van de klant.

Daarbij doen we beroep op de gespecialiseerde kennis van de employee engagement coaches van Herculean Alliance en haar ecosysteem. De specifieke aandachtspunten worden op regelmatige basis gemeten via het platform en geïntegreerd in de digitale samenwerkingstools. Herculean Alliance is Microsoft ISV (Independent Software Vendor) en integreert zodoende naadloos met de tools van Ordina.

Digitale transformatie leidt tot meer productiviteit en bevordert geluk in de werkomgeving. Nu, meer dan ooit, is het moment om in een digitale werkplek te investeren in employee engagement en zo de employee experience te optimaliseren. Hierbij  gaan tools, werkomgeving en cultuur hand in hand.

Meer weten?

Ontdek meer op HRTech op 7 oktober, waar we onze gezamenlijke oplossing voorstellen.

Contact:
Inge Van Belle (Herculean Alliance)
inge.van.belle@herculeanalliance.com
Jo Geeraerts (Ordina)
jo.geeraerts@ordina.be

Over Ordina: Ordina | Ahead of change
Over Herculean Alliance: employee engagement specialist:
Herculean Alliance. Employee engagement specialists.