Herculean alliance - Denis
image/svg+xml

Een najaar vol events en nieuw talent

By:

Na meer dan een jaar zonder fysieke evenementen gaat Herculean Alliance voluit voor een event najaar. Niet alleen wordt het bedrijfsfestival Hercules Trophy opnieuw georganiseerd eind september. Ook evenementen op maat met o.a. teambuilding, familiedagen, sportdagen, kick-offs en workshops zitten in de lift. Om de exploderende vraag rond employee engagement te kunnen beantwoorden, haalt Herculean Alliance de ervaren event specialist Denis De Wagheneire aan boord.

Event expert Denis De Wagheneire is niet aan zijn proefstuk toe. Hij heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in de evenementensector. Hij startte zijn eigen bedrijf gespecialiseerd in sportevenementen, teambuildings en internationale incentives. Het bedrijf genoot van een exponentiële groei dankzij de succesvolle integratie in een toonaangevend agentschap. Met zijn komst bij Herculean Alliance wilt Denis nu zijn expertise ten volle benutten en verder uitbouwen in het kader van employee engagement.

De afgelopen 5 jaar kreeg ik vaker de vraag om de invulling van evenementen meer zin te geven. Ik heb gaandeweg beseft hoe waardevol het is om de hele bedrijfscultuur te integreren in programma’s, zowel in België als in buitenland. Dit vergt een heel andere aanpak dan ad hoc spannende activiteiten in elkaar te steken. Het verplicht je om een duidelijk beeld te schetsen van de purpose van een organisatie en welke rol medewerkers hierin spelen.” vertelt Denis.

Positieve mindset

Tegen augustus hebben alle volwassenen in ons land de kans gehad om zich te laten vaccineren. De eerste versoepelingen zorgen voor een positievere gemoedsgesteldheid bij de bevolking. Dit brengt een golf van optimisme mee in de bedrijven. Maar tegelijk stelt zich de vraag hoe ze de terugkeer naar de kantooromgeving zullen organiseren. Een van de eerste prioriteiten is om medewerkers terug te laten connecteren met elkaar. Op een veilige manier weliswaar.

Dit kan het best aan de hand van een evenement in openlucht. En op een zinvolle manier. Ook al bleef de productiviteit hoog tijdens de telewerkperiode, toch valt de impact op het sociale en psychische welzijn van de gemiddelde medewerker niet te onderschatten. Het komt er nu vooral op neer om op een eerlijke, authentieke manier te interageren met de medewerkers. Dat is exact waar Herculean Alliance in gespecialiseerd is.

Ook al is onze organisatie zeer intensief bezig geweest met het activeren en engageren van medewerkersbetrokkenheid bij onze klanten, toch bleef dit vooral digitaal”, aldus Yves Vekemans, stichter van Herculean Alliance. “Ook wij moeten onze logistieke capaciteit en middelen nieuw leven inblazen en heropgestart geraken. Momenteel bekijken we welke van onze leveranciers de Coronaperiode goed doorstaan hebben om weer helemaal paraat te staan op het einde van de zomer. Gezien het stijgende aantal klantenvragen om fysieke bijeenkomsten te organiseren, maken we ons nu op voor een tsunami aan evenementen, vaak meerdere per dag.”

Herculean alliance - Denis

Medewerkersbetrokkenheid met een purpose

Ook het bedrijfsfestival Hercules Trophy zal opnieuw georganiseerd worden eind september, nadat het inmiddels 3 keer werd uitgesteld omwille van de COVID-19 maatregelen. Het festival vierde in 2019 haar 20ste verjaardag en zal op een coronaproof manier opnieuw doorgaan in het Provinciaal Domein De Nekker in Mechelen. Dit voor een kleiner aantal toegelaten teams en met een aangepaste infrastructuur. Het thema staat in het teken van de Bevrijdingsfeesten.

Vekemans: “Het wordt dus vooral zaak om de capaciteit aan te kunnen. Het is in deze optiek dat we heel blij zijn met de komst van Denis. Hij zal alvast zijn expertise volop kunnen inzetten. Eerst in het najaar in het binnenland. Daarna kijken we ook naar het buitenland, voor het organiseren van o.a. incentives en short-ski trips.”

Denis zelf is vooral opgetogen over de manier waarop Herculean Alliance haar missie rond het versterken van medewerkersbetrokkenheid waarmaakt. “Dat Herculean Alliance mijn volle aandacht genoot is geen toeval. De insteek is altijd employee engagement, wat de aanpak voor het ontplooien van evenementen een volledig andere dimensie geeft. Ik geloof zeer sterk in de wetenschap dat “one shot” evenementen nog beter passen in een breder kader. We kennen maar al te goed het sprankelende effect van een teambuilding, bedrijfsreis of personeelsfeest. Maar iedereen weet hoe snel het effect wegebt naarmate medewerkers met de gebruikelijke dagelijkse taken geconfronteerd worden.

Moments that Matter – ook internationaal

Het is dan ook veel duurzamer om dergelijke activiteiten te kaderen in een traject waarbij dat medewerkers het hele jaar door betrokken blijven. Dit door middel van een gecombineerde aanpak van adviesverlening, technologie en fysieke bijeenkomsten of Moments that Matter.

Yves Vekemans: “Door mee in te stappen als partner, zal Denis met het team strategische inzichten implementeren op een globaler niveau en tevens evenementen integreren die nog lang zullen nazinderen.”

Denis De Wagheneire: “Ik kijk er eveneens naar uit om de incentives – of buitenlandse bedrijfsreizen – verder uit te breiden. Het ligt volledig in lijn met de internationale DNA van Herculean Alliance. Op deze manier wil ik mijn volle bijdrage leveren aan de groei van Herculean Alliance als pionier in employee engagement oplossingen.”