image/svg+xml
Herculean Alliance

Weg met die schoolbanken, werkervaring here I come!

By:

Get to know me

Zo, hier ben ik dan, op moment van publicatie mag ik mezelf de nieuwste Herculeaan noemen. Na de paasvakantie startte ik deze week vol goesting mijn stage bij Herculean Alliance. Je vraagt je misschien af “wie is ‘ik’?”.

Mijn naam is Aster, een 19-jarige studente Internationaal Ondernemen aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Na anderhalf semester online les te volgen, ben ik blij dat ik iets anders mag doen dan dagen aan een stuk naar docenten te kijken. Weg met die schoolbanken, werkervaring here I come!

Een goedgevulde week

In mijn agenda stond de eerste week al goed volgeboekt. Maandagochtend begon met … onboarding natuurlijk (what else?). Een introductiegesprek met Kris en Laura om alles rond de Herculeaanse filosofie, de manier van werken, afspraken en de eerste taken uit te leggen. Doordat iedereen telewerkt, duurt het even vooraleer ik alle collega’s een eerste keer kan zien. Op dit moment zijn we bij Herculean met vier stagiairs; Luna, Charlotte, Feng en ik natuurlijk. Alle drie hebben ze een blog geschreven over hun eerste week, misschien leuk als bijkomende lectuur? Je merkt al snel dat iedereen zeer gemotiveerd en enthousiast werkt. En dat is heel aanstekelijk.

Verder ging ik deze week aan de slag met het ontdekken van nieuwe programma’s, het invoeren van contacten en het schrijven van artikels. Voor Anneleen, die aan het hoofd van de Employee Engagement Awards staat, startte ik een content planning op.

One week down, nine to go

De totale lengte van mijn stage bedraagt 10 weken, tot eind juni ben ik dus present. Ik kijk vol verwachting uit naar de opportuniteiten een leermogelijkheden die de volgende weken hopelijk gaan bieden. En ik hoop vooral dat we snel terug allemaal samen op kantoor kunnen gaan zitten.

Het is vandaag vrijdag wat dus betekent ‘one week down, nine to go!’. Ik kan niet wachten. Werkervaring here I come…

Tot snel!

Aster