Charlotte Intern
image/svg+xml
Herculean Alliance

Laat die engagement weken maar komen!

By:

Ik ben helemaal klaar om aan het laatste hoofdstuk van mijn opleiding Event- en Projectmanagement te schrijven.

Afgelopen week startte ik de finale uitdaging als stagiaire bij Herculean Alliance, gekend van onder andere de Employee Engagement Awards en de Pink Ladies Games. Vanaf dag 1 voelde ik mij al meteen welkom en ben direct goed op weg geholpen in het Herculeaanse team. Ik ben alvast overtuigd dat deze stage een succesvolle afsluiter wordt van mijn studies. Laat de volgende 8 weken maar komen, I’m ready!

Zoals het hoort op een eerste stagedag, stel ik mezelf eerst even voor. Ik ben Charlotte De Cock, laatstejaarsstudente Office Management, met afstudeerrichting Event- en Projectmanagent, aan Karel de Grote Hogeschool. En voor de komende 8 weken de nieuwe stagiaire bij Herculean Alliance, a Duval Union Member.

Mijn vorige stage was namelijk bij MMBSY, het PR- en communicatiebureau in Antwerpen, ook al een partner bij Duval Union. Toeval of niet? Misschien wel, maar er is ook een logische verklaring: ik geloof in dezelfde aanpak en verhaal van Duval Union en zijn partners en experten. Door deze stageplaatsen bij 2 innovatieve bedrijven heb ik toch al een deeltje van het businesslandschap ontdekt, waarvan employee engagement een belangrijke topic is!

Bekende gezichten engagement

Elke eerste stagedag is en blijft super spannend. Eindelijk van de schoolbanken af en naar het échte werk, ik was alvast super excited. Naast al dat enthousiasme waren er ook afwachtende gevoelens, want je kan nooit voorspellen hoe iets zal verlopen en aan jouw vooropgestelde verwachtingen zal voldoen. Maar in mijn achterhoofd wist ik wel dat een bedrijf dat werkt rond Employee Engagement, hier wel een goede sfeer moest zitten!

Mijn (ex)-medestudente en een van mijn beste vriendinnen Laura had mij deze stage getipt, nadat zij hier vorig jaar ook een geslaagde stage liep. Twee weken voor ik van slag ging, kwam ik te weten dat een bekend gezicht werd toegevoegd aan het Herculean Alliance Team… Je kan het wellicht al invullen, Laura! Zij is nu Office Manager en dus ook een van mijn nieuwe collegaatjes. En zo toch ook een grote steun om aan deze nieuwe ervaring te beginnen. Een kleine shout-out verdient ze dus wel.

Werkpuntjes?

Iedereen heeft ze wel, zijn of haar werkpuntjes. Namen onthouden en ik: we gaan niet bepaald hand-in-hand door het leven. Iemand persoonlijk kunnen aanspreken, met weliswaar de juiste naam, is iets wat ik zelf heel belangrijk vind en in de businesswereld de basis van netwerken is.

Toch slaag ik er iedere keer in namen te vergeten, of in minder extreme scenario’s één letter te veranderen. Anyways, het blijft super fout! Een kleine anekdote die mij altijd gaat bijblijven, hoe ik in de eerste Team Huddle de Co-Founder van Herculean, vol zelfvertrouwen al verkeerd aansprak. Dus vanaf nu Inge Van Belle tijdens de office uren, en Ilse van Bellen erbuiten? Dit heeft mij toch al de “pispaal award” van de week opgeleverd. En dat al vanaf week 1, een unicum! (een beetje context: deze wordt elke vrijdag uitgereikt aan de persoon die de grootste flater van de week heeft begaan)…

Inge, bij deze, het kan dus enkel maar verbeteren! Net zoals afstuderen een tijdelijke afsluiting is, waarin nieuwe deuren open gaan voor het begin van een ander hoofdstuk!