employee engagement community
image/svg+xml

De uitdaging rond medewerkersbetrokkenheid smeekt om community aanpak

By:

We hoorden het al vaker: 87% van de medewerkers geeft aan dat ze zich niet betrokken voelen t.o.v. hun werkgever -ondanks de hoge jobtevredenheidscijfers. En dit terwijl medewerkersbetrokkenheid hoog op de agenda staat van vele bedrijfsleiders. Een Employee Engagement Community dringt zich op.

Geëngageerde medewerkers: Wie zijn ze? Wat doen ze?

En vooral: wat houdt hen bezig?
Geëngageerde medewerkers zijn productiever, hebben een grotere klantenfocus en versterken je merk. Zo blijkt uit verschillende studies. En wie echt betrokken is, gedraagt zich als een intrapreneur. Dat wilt zeggen dat hij/zij zelf op zoek gaat naar groeikansen en intrinsiek gemotiveerd is.


Geëngageerde medewerkers voelen zich mentaal, fysiek en emotioneel verbonden met de organisatie waar ze werken. De purpose, bedrijfsmissie en -waarden maken deel uit van hun eigen DNA. En die verbondenheid inspireert hen om in deze bijzondere tijden prachtige zaken te realiseren.

Employee Engagement Awards

Co-creatie van bedrijven, experten en coaches

Alleen krijgen deze positieve verhalen (nog) niet de aandacht die ze verdienen. Dat is jammer, want ze kunnen anderen inspireren om zelf ook de lat hoger te leggen en de beste versie van zichzelf te worden. En daarnaast kunnen we allemaal best wel allemaal een positieve noot gebruiken in aanhoudende tijden van lockdown.

Elke organisatie, ongeacht de grootte, verdient het om haar uitzonderlijke verhalen van haar bevlogen medewerkers in de spotlights te zetten. En dat kan met de Employee Engagement Awards, een initiatief van Herculean Alliance. De Awards worden voor de tweede keer georganiseerd dit jaar na een succesvolle eerste editie die werd uitgezonden op Kanaal Z.

De Employee Engagement Awards zijn echter zoveel meer dan een bekroning. De gedachte die aan de grondslag ligt ervan, is ingegeven door het inzicht dat de gigantische uitdaging van medewerkersbetrokkenheid alleen kan worden opgelost door de krachten te bundelen tussen vele spelers.

Employee Engagement Awards
Employee Engagement Awards

Een community die elkaar verder helpt

Daarom brengt Herculean Alliance een employee engagement community samen van diverse experten, bestaande uit academici, HR specialisten, bedrijfsleiders, business partners, psychologen, coaches en HR tech analisten. En niet in het minst: de kandidaten van de Awards zelf.

Ook al zijn de Awards een initiatief van één organisatie, toch is het vooral de community die het verschil maakt. En de leden van deze community hebben één gemeenschappelijke factor: namelijk om van elkaar te leren, te delen, te inspireren en dat ook te vieren.

Wie zijn die community leden?

Elk van deze community leden draagt zijn/haar steentje bij. In de hoop om met al deze gebundelde kennis en expertise samen misschien wel een oplossing bieden aan een van de grootste uitdagingen van vandaag.

  1. Twee jury’s, gefaciliteerd door de auteurs van het boek “Employee Engagement, what else?” Klaus Lommatzsch en Inge Van Belle.
  2. Een team van top coaches die de kandidaten bijstaan vanop de zijlijn rond de belangrijkste challenges van engagement. Zij zijn ook de pleitbezorgers van kandidaten tijdens de verdediging voor de jury’s.
  3. Business partners zoals Nespresso, MobileXpense, ISS, Microsoft, ZigZagHR en Duval Union. Zij zetten niet alleen zelf hard in op Employee Engagement, maar begeleiden ook hun eigen klanten daarbij.
  4. En last but not least: De kandidaten zelf die de moed hebben om hun verhalen te delen en staan te popelen om bij te leren. Daarbij spelen de medewerkers zelf een cruciale rol. Zij worden betrokken in dit hele verhaal, zodat iedereen van de organisatie een steentje kan bijdragen.

Een community voor iedereen

Wil je zelf graag bijleren en deel uitmaken van deze community? Dat kan op twee manieren:

  1. Word lid van de LinkedIn Employee Engagement Community. Stel je vraag aan de experten, deel je ervaringen of volg de verhalen mee van anderen. Zo geraak je stilaan vertrouwd met de thematiek en kan je je collega’s inspireren.
  2. Stel je bedrijf kandidaat voor de Employee Engagement Awards 2021. Niet alleen een fantastische manier om je medewerkers trots te maken op de organisatie. Ook een zeer inspirerende ervaring, waarbij je kan connecteren met alle juryleden en stakeholders. Inschrijven doe je hier. Twijfel je of je case wel sterk genoeg is om kans te maken? Of heb je schrik dat het indienen van je kandidatuur veel energie opslorpt? We nemen graag je bezorgdheden weg. Hier kan je alvast enkele voorbeelden bekijken van vorig jaar.