image/svg+xml
Herculean Alliance

Klaar om eindelijk te knallen

By:

Eindelijk eens buiten komen! Dat was mijn eerste gedachte toen ik vorige week kon beginnen aan mijn stage. Het werd dan ook hoog tijd voor actie. Na weer een semester dag in dag uit enkel les te volgen, zorgde mijn nieuwe stage bij Herculean Alliance voor extra spanning!

Laat ik me ook maar meteen voorstellen. Mijn naam is Feng Guo een 22-jarige Event -en Projectmanagement student aan de UC-Leuven Limburg in Leuven. Ik ben afkomstig uit Huldenberg, een klein dorpje ‘in the middle of nowhere’ zoals ze het bij ons zeggen.  Ik zit momenteel in mijn laatste jaar en loop ik in mijn tweede semester stage bij Herculean Alliance. Yes, dat lees je goed, de komende 12 weken ben ik de nieuwe Herculeaan. De eerste week is alvast voorbij en ik kijk met veel geestdrift uit naar de komende weken!

Tell a friend

Hoe komt een jongen uit Huldenberg terecht in een Mechels bedrijf? Wel daar is een goede reden voor. Arnaud Dejond, een goede vriend van mij, was enkele maanden namelijk ook een kersverse Herculeaan. In het eerste semester was ik volop op zoek naar een stageplek. Verloren moeite, want van evenementen was geen sprake en dus ook geen stageplaatsen. Doordat mijn vriend hier stageliep, heeft hij me geholpen in contact te komen met Kris.

Helemaal geen spijt! En die sfeer op het werk zit supergoed. Wat wil je? Als een bedrijf Employee Engagement aanmoedigt, dan moet dat in het bedrijf ook goed zitten hè.

Klaar om te knallen

Vol goede motivatie ben ik reeds begonnen aan mijn stage. De eerste week was wel vrij rustig, maar ik weet dat het een stilte voor de storm is. Het is natuurlijk ook een beetje zoeken naar welke vakgebieden er het best bij mij passen. Ik heb al een filmpje mogen opnemen met mijn mede-stagiaires, het filmpje ging over Employer Branding. Alvast spek naar mijn bek! Daarnaast ben ik ook veel bezig geweest met copywriting, ik heb al gemerkt dat dit een uitdaging is voor mij. Maar elke uitdaging wil ik aangaan en zoals iedereen ben ik hier om te verbeteren. Ik heb ondertussen al een stukje van Herculean Alliance geproefd en het smaakt naar meer! Klaar om te knallen, zeg ik dan.

Note to self

Op vrijdag was er de wekelijkse online-drink tussen de Herculeanen. Het was een aangename drink waar er werd gelachen. Toch was er iets wat mij is bijgebleven. Ik ben namelijk in mijn eerste week meteen benoemd tot pispaal. Een ‘award’ die aan het einde van de week wordt uitgereikt aan de werknemer/stagiair die de grootste flater heeft begaan. Jeej. Bij de stemming, zag ik ook dat Anneleen stond te popelen om mijn naam op het bord te zetten. Daarnaast was Luna de katalysator van alles. Grr. Note to myself: geen flaters meer en Anneleen en Luna, I’m coming for you.

Pispaal bij Herculean Alliance