Ondernemen in Coronatijden
image/svg+xml
Herculean Alliance

Interview Bloovi: een persoonlijk relaas over ondernemen in Coronatijden

By:

Ondernemen in Coronatijden

Tijd voor de roaring twenties” is te lezen in Bloovi magazine. Een artikel waarin Yves Vekemans een aantal uitdagingen schetst die COVID-19 met zich meebrengt.

De pandemie zorgde ervoor dat onze vrijheid te grabbel wordt gegooid. We zijn als maatschappij in een silocultuur terechtgekomen, een cultuur waar polarisatie en angst regeren. De business community moet nu ontwaken. De rol van de ondernemer is, eens te meer, om de vlag te planten.

Bovendien beschrijft Yves hoe zijn team omging met de pandemie en alles uit de kast haalde om er toch het beste uit te halen. De extra tijd die vrijkwam werd vooral gebruikt om nog harder te werken.

Eind 2019 verwachtte Yves al onheil, maar het scenario dat zich voordoet had niemand kunnen bedenken. “Onze business zakte volledig in elkaar. “De impact is enorm geweest. Wij zijn verhuisd naar Dubai met ons gezin. Maar this too shall pass“, vertelt hij.

Je ziet dat de hele business community ontwaakt is door COVID. Begrippen als leiderschap, open communicatie, data, mobiliteit, vertrouwen, welzijn krijgen eindelijk de aandacht die ze verdienen.Wij moeten alvast geen enkele CEO meer overtuigen dat employee engagement de nummer 1 prioriteit is.” 

Een bevrijdingsapotheose dringt zich op. Het is tijd om de vlag te planten en onze medewerkers te bevrijden.

Ondernemen in Coronatijden, het is me wat. Hier leest u het volledige artikel in Bloovi.