image/svg+xml
Herculean Alliance

Een eerste Herculeaanse stageweek als geen ander

By:

Een eerste Herculeaanse stageweek als geen ander – Beste Herculeans, wij kennen elkaar nog niet maar laat ik me even voorstellen. Ik ben Arnaud Dejond, een 20-jarige International Business Management student aan de Arteveldehogeschool in Gent. Ik ben de kersverse nieuwe stagiair van Herculean Alliance. Mijn passie? Alles wat met mensen, business, reizen en nieuwe culturen ontdekken te maken heeft. Ik zal hier 4 maanden stage lopen en in deze blogpost laat ik jullie alvast mijn eerste stageweek meebeleven.

From Ghent to Mechelen

Ik zocht een stage in een relatief klein bedrijf waar de werknemers geen nummers zijn en zonder al te veel bureaucratische processen. Een plek waar ik mijn creatieve zelf kon zijn. Ik vond het belangrijk om mijn eigen steentje te kunnen bijdragen aan een bedrijf waar open communicatie aangemoedigd wordt.

Ik heb Herculean Alliance leren kennen dankzij mijn moeder, Karine Van Oosten. Zij kent Inge en Yves al enkele jaren en heeft alleen maar lof over Herculean Alliance. Ik werd meteen enthousiast en stelde een e-mail op in de hoop een kennismakingsgesprek te krijgen. En jawel, enkele dagen later zat ik in de Vleeshalle om kennis te maken. En nu, zo’n 2 maanden later, zit ik hier terug in de Vleeshalle, om mijn eerste blogpost te schrijven.

Welcome to the team!

Hoewel COVID-19 een stokje voor mijn eerste stageweek stak, kon ik de week erna met volle goesting aan mijn stage beginnen.

Dinsdag 29 september, mijn eerste werkdag. Vol enthousiasme en een gezonde portie stress kwam ik dinsdagochtend aan in de Vleeshalle. Kris was er al meteen om me welkom te heten en meer uitleg te geven over de core business van Herculean Alliance. Het werd me al snel duidelijk dat ze employee engagement specialists zijn, en dat gaf me direct zin om me volop in te zetten voor dit bedrijf.

Na de verwelkoming van Kris, leerde ik al gauw de andere teamleden kennen. Ze ontvingen me allemaal even enthousiast en ik voelde me meteen part of the team. Een beetje later begon ik aan mijn eerste taak voor Herculean Alliance. Het mee helpen vertalen en uitbouwen van een HUB voor de Antwerp Management School. (Een echte aanrader by-the-way, die HUB!) De dag erna ging ik al meteen ter plekke om samen met Kris, Frederik en Sverre het stadsspel uit te leggen en voor te stellen aan de internationale studenten van het AMS. Echt een toffe ervaring om het spel dat je mee hebt opgebouwd, in levende lijven door andere mensen gespeeld te zien worden. Na toch wel een aantal grappige inzendingen van de teams was het aan ons om punten te geven en een terechte winnaar uit te kiezen.

Let’s do this!

Naast deze leerrijke ervaring, heb ik nog een paar andere toffe momenten beleefd. Onze middaglunch waar we met iedereen over alles kunnen praten, onze wandelingen in de stad van de maanblussers waar ik elke dag meer en meer over te weten kom en onze afsluitende drink op vrijdag, natuurlijk.

Kort samengevat: ik heb al veel leerrijke en toffe ervaringen meegemaakt bij Herculean Alliance en ik kijk er volop naar uit om de rest van mijn stage hier te vervolledigen. Arnaud out. See you in 4 months.