image/svg+xml
Herculean Alliance

Jurylid Eva Van den Brande: “Een nieuw communicatietijdperk is aangebroken”

By:

De eerste editie van de Employee Engagement Awards bracht heel wat experten in engagement bij elkaar. Meteen een perfect moment om hun visie te geven over employee engagement en de toekomst hiervan. Een toekomst die door Covid grondig door elkaar is geschud is. Volgens HR Director Eva Van den Brande van Tobania is er misschien wel een nieuw communicatietijdperk aangebroken.

Evolutie

Jurylid Eva Van den Brande: “In theorie is employee engagement niet zo moeilijk: het gaat over heel goed luisteren en connecteren met de medewerkers, zodat we waarde kunnen creëren.

In praktijk weten we dat dit wel iets anders is. Gelukkig is de tijd dat employee engagement bijna enkel ging over een klassieke survey die je 1 keer per jaar laat invullen door je medewerker achter de rug.

Het valt op dat centraal in de employee engagement cases massaal gebruikt gemaakt wordt van intense cocreatie, hackatons, communities om echt waarde te kunnen creëren en dat is heel mooi om te zien.

Nieuwe uitdagingen

Het is duidelijk dat Covid-19 het ons niet makkelijker heeft gemaakt om te connecteren met de medewerkers. We kunnen zelfs zeggen dat er een evolutie op vlak van communicatie aan de gang is. Dit uiteraard met nieuwe uitdagingen voor ons allemaal.

Zo hebben de online platformen, collaboratie apps en social media de klassieke meetings en informele bijeenkomsten van de troon gestoten. Zij zijn vanaf nu het nieuwe normaal.

Virtual collaboration,  virtual leadership, virtual recruitment …zijn dé must-have skills geworden in no-time” aldus Eva.

Maar ook inhoudelijk verandert de boodschap volgens haar: “De pandemie verandert onze bedrijven, onze klanten, maar ook onze medewerkers. Onze uitdaging is dan ook om bestaande HR practices en lopende initiatieven die een jaar geleden zeer waardevol waren, te gaan bekijken in een nieuwe licht opdat we waarde blijven creëren voor onze medewerkers”.

Wie is Eva Van den Brande?

Eva Van den Brande

“Bringing out the best in people”: dat is wat Eva als rasechte HR professional drijft doorheen haar carrière. Sinds 2019 is Eva HR director bij het Belgische Business & Technology Consulting bedrijf Tobania, dat inmiddels meer dan 1000 professionals tewerkstelt. Voordien werkte Eva bij bedrijven zoals AB InBev en TUI. Eva heeft een achtergrond in sociologie en economie en volgde bij AMS MasterClasses in HRM.

P.S.: De volledige uitslag van de Employee Engagement Awards kan je trouwens hier bekijken.